Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс предупреди, че САЩ няма

...
Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс предупреди, че САЩ няма
Коментари Харесай

Напрежението расте: Вашингтон предупреди Анкара: САЩ помнят и няма да забравят

Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс предизвести, че Съединени американски щати „ няма да не помнят “ по какъв начин турското държавно управление се е отнесло с американския свещеник Андрю Брънсън, който е под домакински арест в страната. Тя уточни още, че финансовите компликации на Анкара са с помощта на личната й политика, а не поради дейностите на Вашингтон, предава европейската редакция на електронното издание Politico, представено от " Фокус ".

„ Смятаме, че Турция и съответно президента Ердгоан се отнесе към свещеник Брънсън, за който знаем, че е доста добър човек и отличен християнин, който не е направил нищо неприятно, доста незаслужено “, съобщи Сандърс по време на брифинг. „ И това е нещо, което администрацията няма да не помни “.

Изданието напомня, че пасторът бе задържан през октомври 2016 година от турските управляващи по обвиняване, че е сътрудничил на терористични организации и в шпионаж. В сряда турският съд отхвърли обжалването на Брънсън. Сандърс уточни, че увеличените мита върху стоманата и алуминия от Турция не зависят от освобождението на пастора, само че наложените неотдавна наказания против турски публични лица „ са особено поради свещеник Брънсън и други лица, за които считаме, че са арестувани незаслужено “.

Тя означи също, че Белият дом следи турския финансов бранш, защото валутата му се е намалила в последните дни, макар че Катар в сряда даде обещание да се намеси с инвестиция от 15 милиарда $. Говорителят на Белия дом отхвърли концепцията, че политиките на Съединени американски щати във връзка с съдружника му от НАТО, с които връзките сред страните се утежниха в допълнение, са провокирали финансовите компликации на Анкара. " Икономическите проблеми на Турция са част от дълготрайна наклонност от личните й политики, а не резултат от дейности, подхванати от Съединени американски щати ", акцентира Сандърс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР