Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува Великобритания за

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува Великобритания за
Коментари Харесай

Захарова за боеприпасите с обеднен уран: Кога ще се събудят в Украйна? Благодетелите им сами ги тровят

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разкритикува Англия за проектите ѝ да съобщи на Киев муниции с обеднен уран и назова това югославски сюжет.

" Тези снаряди освен убиват, само че и замърсяват околната среда и предизвикват рак на хората, живеещи по тези земи ", написа Захарова в канала си в Telegram.

Тя означи, че жертвите няма да са единствено тези, против които са употребявани тези оръжия. В частност, в Югославия, където е имало такива муниции, са потърпевши на първо място бойците на НАТО, които по-късно не са могли да получат отплата за изгубеното си здраве.

" Кога ще се разсънят в Украйна? Техните благодетели сами ги тровят ", добави Захарова.

По-рано денем заместник-министърът на защитата на Обединеното кралство Анабел Голди съобщи, че Лондон е подготвен да съобщи на Киев муниции с обеднен уран.

Отбелязва се, че обедненият уран се употребява в бронебойните подкалибрени снаряди, защото има висока компактност и нанася обилни провали след продупчване на бронята.

Военният специалист Владислав Шуригин съобщи пред " Известия ", че въпреки потреблението на тези снаряди да не е неразрешено, заплахата от тях е потвърдена. Например, когато снарядът се удари, част от него се трансформира в плазма, която съставлява най-голяма заплаха заради образуването на уранов прахуляк.

Западните страни усилиха военната и финансовата поддръжка за Украйна, откакто Русия стартира специфична интервенция за отбрана на Донбас. Решението за специфичната интервенция беше взето от съветския президент Владимир Путин на фона на влошаващата се обстановка в района заради засиления обстрел от страна на украинските бойци.

Инфо: iz.ru

 

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР