Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявления на

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявления на
Коментари Харесай

В Русия скастриха посланика на Полша в Германия за ролята на СССР във ВСВ

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява изказвания на посланика на Полша в Германия за ролята на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война.

" Изявленията по отношение на това, че Съветският съюз е окупирал самичък себе си, а точно това е методът, по който те могат да бъдат квалифицирани, са индикатор, че... публична Варшава се заигра ", акцентира Захарова, представена от съветските медии.

Тя добави, че " за жалост това ще се повтори ".

" Но ние имаме какво да отговорим ", предизвести тя.

По-рано Захарова сподели, че Полша е почнала огромна дезинформационна акция против Русия по тематиката за Втората международна война.

Посолството на Русия в Германия също по този начин разяснява и публикация на посланика на Полша в Германия за немски вестник, в която той упрекна Съюз на съветските социалистически републики в равна отговорност с Третия райх за експлоадирането на Втората международна война. Полският дипломат също по този начин показва в публикацията, че не Съюз на съветските социалистически републики, а западните съдружници " имаха решителен принос за преустановяване на войната ".

Според съветското посолство в Берлин с наближаването на 75-ата годишнина от " Деня на успеха " полският ревизионизъм стремглаво набирал скорост. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР