Говорителката на руското външно министерство коментира мълчанието на Държавния департамент

...
Говорителката на руското външно министерство коментира мълчанието на Държавния департамент
Коментари Харесай

Захарова: Дойче веле е пропагандна машина на НАТО

Говорителката на съветското външно министерство разяснява мълчанието на Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на подправените изявления на организация "Блумбърг ". В събота тя разгласява на уеб страницата си заглавие „ Русия нахлу в Украйна “. Публикацията заставам повече от 20 минути, преди да бъде отстранена, а от "Блумбърг " признаха грешката и се извиниха, оповестява ТАСС.
Снимка: ТАСС, списък
 
"Кога Държавният департамент ще пусне отчет за фейковете на Bloomberg? За RT пуснаха, макар че нямаше обстоятелства. А за Bloomberg има премного обстоятелства, а Държавният департамент мълчи ", написа Захарова в своя Telegram канал в събота. Така тя коментира изказването на ръководителя на пресслужбата на Държавния департамент Нед Прайс, че Вашингтон осъжда решението на Русия да закрие московския офис на немската медийна компания "Дойче веле ".

„ Е, фактът, че американското външно министерство поддържа немския ефирен канал, който се финансира от държавния бюджет на Федерална Република Германия, приказва самичък по себе си – пропагандната машина на НАТО е в деяние “, означи Мария Захарова.

В събота "Блумбърг " разгласява на уеб страницата си заглавие „ Русия нахлу в Украйна “. Публикацията заставам повече от 20 минути, преди да бъде отстранена, а медиите признаха грешката и се извиниха. Агенцията изясни, че приготвят "заглавия за разнообразни сюжети ", а споменаването на хипотетичната съветска експанзия е станало обществено притежание инцидентно.
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР