Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви
Коментари Харесай

Захарова: Зърнената сделка не е бюфет, от който може да се избира

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи по време на постоянна конференция, че договорката за експорт на зърно през Черно море може да бъде избавена единствено посредством цялостното ѝ използване и че тя " не е бюфет, от който може да се избира " , съобщи Ройтерс. Москва твърди, че елементи от съглашението, предопределени да ѝ разрешават да изнася селскостопански артикули, не се съблюдават.

Захарова съобщи, че напъните на Организация на обединените нации за съблюдаване на договорката , чието възобновяване Русия слага под подозрение, не са задоволителни.

По време на конференцията говорителката на съветското ведомство разяснява и това, което тя назовава, опити на Съединени американски щати и Франция да подкопаят ролята на Русия в посредничеството сред Армения и Азербайджан . И Вашингтон, и Париж показаха подготвеност да оказват помощ за разрешаването на обстановката, отбелязва Ройтерс.

Захарова насочи мненията си в миг, когато външният министър на Франция е на обиколка точно в региона на Южен Кавказ и през вчерашния ден дойде в Баку.

Захарова разяснява и опасността от нуклеарна война , заявявайки, че Москва не има намерение да тръгне по пътя на нуклеарната ескалация, само че посъветва останалите страни да не подлагат на тестване търпението ѝ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР