Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,
Коментари Харесай

Захарова зове България да сътрудничи по обвиненията срещу руснаците за Гебрев

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че е належащо да се работи посредством правоохранителните органи на Русия в обстановката с обвиняванията към тримата съветски жители, повдигнати в България, оповестява РИА Новости.
Със сигурност нашето посолство следи обстановката, съобщи тя на брифинг и акцентира, че в такива случаи е належащо да се работи в сходство с правоприлагащите органи.

Държавите, които водят следствия, са длъжни да взаимодействат с правоприлагащите органи на страните, чиито жители са упрекнати или обвинени в нарушение на закона, безапелационна бе Захарова.

Припомняме, че през днешния ден стана ясно, че българската прокуратура е повдигнала обвинявания на трима съветски жители за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и шефа на сдружението на Гебрев. Те са оповестени за интернационално търсене.

Според версията на прокуратурата закононарушението е било осъществено в интервала от 28 април до 4 май 2015 година

От РИА Новости показват, че Посолството на Руската федерация в България не е получило публично съобщение от българските управляващи.

Преди три дни прокуратурата популяризира видеа, част от следствието за отравянето на Емилиян Гебрев, за които се чака видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР.

Според самия Емилиян Гебрев доста е евентуално да е станал жертва на борба сред някогашни сътрудници на службите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР