Говорителката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова разпространи пост на

...
Говорителката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова разпространи пост на
Коментари Харесай

Във фалшива страна, която бълва лъскаво опаковани боклуци, Боян е златното изключение!

Говорителката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова популяризира пост на Райко Байчев отдаден на мистериозното изгубване на аплиниста Боян Петров в Хималаите.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Паниката за Боян Петров този път е изцяло оправдана. Боян е измежду дребното българи, с които можем да се гордеем, с намерено сърце. Във подправена страна, с подправени звезди, в които машината за популярност бълва лъскаво опаковани отпадъци, Боян е златното изключение. Ние прекалено много обичаме низината, зоната на комфорт, кухненския живот, четирите стени. Този човек катери върхове в страна, в която любовта към висотите се възпитава с сложени на тавана в спалнята фосфоресциращи звезди. Това е човек, който е по този начин целенасочен, че всяко съпоставяне с него би ни основало стеснение пред обикновеността на грижите ни.

Ние от дълго време сме не запомнили какво е дух, какво е воля, какво е борба. Мани ги тия работи. Всичката мощност, която е трябвало да имаш, е била връчена на Боян Петров. Този човек е огромното възмездие на личната ни беднотия - по тази причина и в изгубването му има нещо персонално, то е доста повече от самостоятелно загубване, а някакъв общ, групов боязън от това, че го няма. Само хора като Боян можеха да ни откопчат от хипнозата на одомошарения, овчи живот и да припомнят, че там някъде има върхове за нанагорнище, там някъде е вълнуващо и ужасно, там някъде те чакат боязън и тествания, разнообразни от ежедневното боричкане, офисния комфорт и упокойките на обществените мрежи.

Появявиха се гласове - безконтролен бил, имал семейство, две деца, ориста му дала урок с злополуката, трябвало да си седи кротичък вкъщи. Вечните български гласове, чиито обсег на фантазиите се простира до концепцията да си усвоиш балкона. Съществуват хора, които в никакъв случай няма да могат да простят безразсъдството, смелостта, любовта към заплахите. Че има неща, които превъзхождат фамилното благоденствие и еснафските удоволствийца, е реалност, към който има изключително ниска схватливост.

Дано Боян издържи. Преди време беше споделил, че постоянно усеща силата, която хората му изпращат и, че тя го пази и въодушевява. Човек не би трябвало да е мистик, с цел да схваща добре, че това е самата истина. Боян би трябвало да оцелее и този път. Очаква го още доста и на доста високо “.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР