Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова

...
Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова
Коментари Харесай

Москва: Договорът за името води до разделение между Македония и Гърция

Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова съобщи, че договорът сред Гърция и Македония не се основава на необятен консенсус.

В профила си в Туитър Захарова разгласи, че вместо да докара до обединяване, договорът подписан в Преспа води до разделяне в двете страни.
„ Решението за името би трябвало да се основава на необятен публичен консенсус и безупречна конституционна основа. Случаят с преспанския контракт обаче не е подобен. Той единствено провокира в допълнение разделяне сред Гърция и Република Македония”, съобщи говорителката на външно министерство.
Миналата неделя Захарова акцентира, че упоритостта за просто механично разширение на НАТО в Европа не може да усили сигурността, а форсираното приемане на Македония във военния блок единствено удостоверява, че „ политиката на отворени врати” се е трансформирала в самоцел.
След това на брифинг в Москва Захарова съобщи, че бързото присъединение на Македония е просто метод НАТО да завладее геополитическо пространство.
„ Целта е една – да се реализира военно предимство”, съобщи Захарова на 12-ти юли, когато Македония публично получи покана за участие в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР