Говорителката на френското правителство Сибет Ндиайе наруши днес политическо табу,

...
Говорителката на френското правителство Сибет Ндиайе наруши днес политическо табу,
Коментари Харесай

Френски министър иска събиране на етнически данни с цел мониторинг върху дискриминацията

Говорителката на френското държавно управление Сибет Ндиайе наруши през днешния ден политическо табу, като прикани страната да реши потребността от събиране на данни за жителите по етнически принцип, въз основа на което да се прави мониторинг на дискриминирането , съобщи ДПА.

Ндиайе, която произлиза от Сенагал и е с сан на министър, предизвести в публикация във вестник " Монд ", че " като не сме в положение да измерваме и да виждаме действителността такава, каквато е, ние сътворяваме почва да избуяват разнообразни подправени показа ".



Призивът ѝ идва на фона на пламналия още веднъж във Франция спор по отношение на расовата дискриминация , изключително в дейностите на полицията, след гибелта в Съединени американски щати на чернокожия американец Джордж Флойд по време на задържането му от служител на реда.

Ндиайе написа в публикацията си, че систематичните политически партии във Франция би трябвало още веднъж да стартират да се борят против расизма по метод, спазващ нейните универсалистични правила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР