Говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес германските

...
Говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган обвини днес германските
Коментари Харесай

Турция размаха пръст на германските политици, били популисти

Говорител на турския президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна през днешния ден немските политици в популизъм след ефирен спор сред канцлера Ангела Меркел и социалдемократическия претендент за канцлер Мартин Шулц, в който и двамата показаха подготвеност за преустановяване на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз, оповестиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Меркел победи Шулц в избирателен ефирен спор (СНИМКИ)

" Надяваме се, че проблематичната атмосфера, която трансформира турско-германските връзки в жертва на този стеснен политически небосвод, ще завърши ", написа в Туитър президентският представител Ибрахим Калън.
1/Dün akşam Merkel ile Schulz arasındaki seçim tartışması programına Türkiye'nin ve CB'mız Erdoğan'ın damga vurması bir tesadüf değil.
— Ibrahim Kalin (@ikalin1) 4 септември 2017 година

Той уточни, че Меркел и Шулц нападат Турция и президента Ердоган, с цел да отклонят вниманието от по-спешни проблеми, като възходящата дискриминация. Калън съобщи, че отношението на Европа към Турция цели да сътвори облика на " враждебния различен " и че популизмът в немската политика би разпалил дискриминация и расизъм.

Германски министър: Турция в никакъв случай няма да влезе в Европейски Съюз при ръководството на Ердоган

Във вчерашния ефирен спор Шулц съобщи, че в случай че стане канцлер, би поставил завършек на договарянията за присъединение на Турция към Европейски Съюз поради все по-авторитарната политика на Ердоган.

Меркел: Преговорите за митнически съюз на Европейски Съюз с Турция не могат да продължат

Меркел, която и преди е изразявала подозрения дали Турция в миналото ще се причисли към Европейски Съюз, съобщи, че страната се отдалечава от всички демократични практики с стремглава скорост.

Ангела Меркел желае нова политика за бежанците

" Ясно е, че Турция не трябва да става член на Европейски Съюз. Ще приказвам с сътрудниците си, с цел да схвана можем ли да реализираме обща позиция и да прекратим договарянията за присъединение на Турция ", сподели канцлерката, представена от Ройтерс. По тематиката Ердоган: Турция може да преразгледа позицията си за Европа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР