Говорител на британското правителсво съобщи, че Лондон и Брюксел са

...
Говорител на британското правителсво съобщи, че Лондон и Брюксел са
Коментари Харесай

Отлагат преговорите за Брексит с една седмица

Говорител на английското правителсво заяви, че Лондон и Брюксел са се договорили да отсрочат следващия четвърти кръг от договарянията за Брексит с една седмица за 25 септември, съобщи БНР.

Преговорите сред Европейски Съюз и Англия за Брексит тряваше да бъдат възобновени на 18 септември. Стана известно обаче, че двете страни са се споразумели те да бъдат отсрочени с една седмица. Това става седмица откакто Ги Верхофстад, основен договарящ от страна на Европейския парламент, предвижда, че договарянията ще бъдат отсрочени след "важна интервенция " на Тереза Мей. Верхофстад имаше поради значима тирада за Брексит, която министър председателят Мей се чака да произнесе към 21 септември.

Правителствен източник, поискал анонимност, е уведомил медиите, че забавянето ще даде повече време и на двете страни да се приготвят по-добре за идващия кръг на договаряния и не е в несъгласие с желанието на Мей да направи полемиките по-интензивни.

Според източника това ще даде опция и на Мишел Барние за повече диалози с останалите 27 страни членки за разработване на по-гъвкава позиция. Досегашните три кръга на договаряния не означиха прогрес, като изключително сензитивен остава въпросът за размера на "сметката по развода ", която Англия би трябвало да заплати за напускането на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР