Говорител на Белия дом съобщи, че американският президент Доналд Тръмп

...
Говорител на Белия дом съобщи, че американският президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп подкрепя по-стриктни правила за проверка на купувачите на оръжие

Говорител на Белия дом заяви, че американският президент Доналд Тръмп " поддържа ограничения за възстановяване на федералната система за инспекция " при продажбата на огнестрелно оръжие, оповестяват локални медии.

От известието на американската администрация излиза наяве, че президентът е разговарял с двама сенатори, които ще внесат законодателни промени за стягане на контрола при продажбата на оръжие.

По време на предизборната си акция Тръмп беше подсилен от Националната оръжейна асоциация - едно от най-големите лобита в Съединени американски щати. Американският водач неведнъж приказва в поддръжка опазване Втората корекция на Конституцията, която пази правото да се съхранява и носи оръжие.

Но Белият дом е под напън след стрелбата в учебно заведение във Флорида, при която починаха 17 души. Някои конгресмени и публични фигури упорстват за по-стриктни правила за владеене на оръжие.

Според " Ройтерс ", базирайки се на Белия дом, Тръмп е разговарял със сенатор Джон Корнин от Републиканската партия и сенатор Крис Мърфи от Демократическата партия по отношение на квалифицирания законопроект за по-стриктни инспекции на искащите да закупят оръжие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР