„Говорим за житейска логика и необходимост, а не за нещо,

...
„Говорим за житейска логика и необходимост, а не за нещо,
Коментари Харесай

Само 333 училища са на двусменен режим

„ Говорим за житейска логичност и нужда, а не за нещо, което е наложено извън или е прищявка. Има съображение в причините. Не би трябвало да се абсолютизира от единични случаи, само че по този начин или другояче сега в страната на едносменен режим са 1923 учебни заведения. Говорим само за 333 такива, които са на двусменен режим. Като 36 от тях от идната година също ще преминат на едносменен такъв”. Това беше коментарът на заместник-министъра на образованието Деница Сачева във връзка смяната в Закона за учебното обучение в предаването " Плюс-минус. Коментарът след Новините ".
Тя добави, че текстът, заложен в Закона, е признат още през 2016 година по предложение на народните представители.
„ Това е по-добре за самите деца, за техните родители, които работят и които имат потребност да имат повече време за децата си”, разяснява Сачева.
„ Въпрос е на финансови благоприятни условия, на благоприятни условия на общински политики. Проучваме общините, в които се намират тези 333 учебни заведения и ще създадем проекти. Ще се вземе под внимание финансовите и демографските запаси, демографската картина и наличните други бази”, съобщи още тя.
Сачева е безапелационна, че се работи за въвеждане на едносменния режим допустимо най-бързо, само че няма да се случи за година-две.
„ Става дума за може би 10-годишен интервал от време. В София е доста мъчно да се направи толкоз бърза динамичност на развиване на просветителната инфраструктура. Трябва да се работи този период да е по-малък. Но става въпрос за налични терени, налични бази и т.н.”, изясни зам.-министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР