Говорих си наскоро с един изключително компетентен и способен лидер -

...
Говорих си наскоро с един изключително компетентен и способен лидер -
Коментари Харесай

4 мита за лидерството, на които не трябва да обръщате внимание

Говорих си наскоро с един извънредно способен и кадърен водач - жена. Въпреки всичките нейни достижения и умения обаче тя не смяташе себе си за водач. Нейната самокритика беше извънредно изкривена и пречеше на развиването на управническите и умения.

Когато я помолих да ми опише за какво мисли, че не е водач, нейните отговори ми подсетиха за изявленията на всички неуверени ръководители, саботиращи личния си триумф, с които съм работила през годините. Всички тези водачи имаха вяра в тези 4 мита. В какъв брой от тях вярвате и вие?

1. Не съм роден/а да бъда водач

Много хора имат вяра, че великите водачи имат някакви вродени качества и качества, които са им помогнали да стигнат до върховете на бизнеса. Истината е, че лидерските умения могат да бъдат научени и развити от всеки, който има желанието и готовността да бъде водач. Всичко това зависи единствено и само от вас.

2. Нямам нужната позиция или служба, с цел да бъда водач

Дори в днешната модерна бизнес среда, в която строгите йерархични структури стават по-маловажни за сметка по-гъвкавите форми на ръководство, има хора, които към момента имат вяра, че с цел да бъдеш популярен водач би трябвало първо да се издигнеш до избрана позиция в компанията. В реалност двете неща нямат доста общо между тях. Независимо дали сте изпълнителен шеф, управител, елементарен чиновник или просто доброволец в социална самодейност, вие може да бъдете водач, стига да сте подготвени да поемете тази отговорност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР