Говори Весела Илиева, управляващ партньор на Unique EstatesНАЧАЛОТОЕнтусиазмът и нагласата

...
Говори Весела Илиева, управляващ партньор на Unique EstatesНАЧАЛОТОЕнтусиазмът и нагласата
Коментари Харесай

Да обичаш работата си, означава да развиваш самия бранш

Говори Весела Илиева, ръководещ сътрудник на Unique Estates

НАЧАЛОТО

Ентусиазмът и настройката да бъдеш непрекъснат, положителен и самодеен са тези неща от " персоналния капитал ", които всяка млада бизнес дама би трябвало да вземе със себе си, когато тръгне по пътя на професионалното развиване. Без тях нямаше да е допустимо да стартираме Unique Estates преди 11 години, когато не просто открихме нова компания, а нов сегмент на пазара на недвижими парцели - на първокласните и извънредни парцели. Когато тръгнеш по пътя, несъмнено, би трябвало да вземеш със себе си и своите фантазии.

При нас първоначално нямаше път, ние проправяхме пъртина. Трябваше да отговаряме на въпроса какво е първокласен сегмент, да обясняваме и дефинираме нашия пазар, а в този момент към този момент имаме обстойно портфолио извънредни парцели, издаваме единственото в България списание за първокласни парцели и сме сътрудници на най-голямата компания за първокласни парцели в света - Luxury Portfolio (luxuryportfolio.com). Значи пътят е бил сполучлив. Щастливи сме, че през годините успяхме да намерим дом на толкоз доста клиенти, отговорихме на упованията им, удовлетворихме условията им.

ВДЪХНОВЕНИЕТО

Професията ме притегли с провокациите, които предлага, и с опцията да основа контакти, да разширя обществения си кръг. Предизвика ме и фактът, че спомагам да се осъществя стремежът на хората за по-добър живот. Този блян е моторът в нашия бизнес.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА

Както към този момент споделих, началото не беше елементарно, само че несъмнено на всички места е по този начин. Минахме и през по-трудни моменти, не бих ги нарекла рецесии, тъй като пазарът на първокласни парцели е релативно постоянен. Просто имаше прочут спад, по този начин както в този момент има нов напредък. Тогава пренасочихме фокуса си във вътрешността - към екипа, към структурата на компанията, към инструментите, с които работим. Най-голямото ни достижение е, че успяхме да изградим екип от доста опитни фрагменти. Това е развой, който с изключение на доста поредни старания изисква и време.

ДА ОБИЧАШ РАБОТАТА СИ      

Това значи да не си претръпнал, да носиш същия възторг в сърцето си, с който си тръгнал по пътя, да виждаш новите хоризонти пред себе си. Означава да искаш още да се развиваш в работата си, както и да развиваш самия отрасъл. Аз доста се веселя, че бизнесът с недвижими парцели е в динамично развиване. Хората към този момент знаят какво търсят, те имат нови и високи условия за качество и комфорт. На пазара излезе интелигентният и придирчив клиент, което е отлично.

МИСИЯТА

За да бъдеш водач на пазара, е нужно да имаш задача. Мисията на Unique Estates е да основава стандарти за обслужване на клиенти и за предложение на парцели в първокласния сегмент. А ентусиазмът се поддържа с нови фантазии и визии. Например една от визиите за първокласните недвижими парцели, която мечтаем да забележим осъществена, е да върнем към живот скъпите остарели здания в централните градски региони. Тези здания със своя благороден дух и неповторима история не трябва да изчезнат от картата на града, а би трябвало да заемат още веднъж авторитетното си място. Това може да стане, като се ремонтират и осъвременят по всички правила.

ДА ПРЕДАДЕШ СТРАСТТА

В нашия бизнес оказваме помощ на хората да намерят своя дом, своя офис или пък да създадат отлична инвестиция. Когато човек желае да откри своя дом, той заслужава допустимо най-високия професионализъм и извънредно персонално отношение. Разказвам на хората си за ето тези простички неща и по този начин те се възпламеняват.

ЗНАЧЕНИЕТО НА УСПЕХА

Успехът съгласно мен е в това, че виждам опция там, където някой различен вижда рецесия. Съвременният клиент не е придирчив, той е придирчив, тъй като е добре осведомен, тъй като има критерии. Ние не се оплакваме от наличното на пазара, а се стремим да предизвикваме вложители и строители да оправдаят високите упования на новия клиент.

ЖЕНСКИ ВРЕМЕНА

Казва се, че дамата би трябвало да основава дом, хубост, уют. Ето за какво тя има извънредно мощна професионална позиция в бизнеса с недвижими парцели. Жената носи концепцията и чувството за хубост, нейно въплъщение е. Тук не желая да кажа, че нашият бизнес е най-вече дамски, несъмнено, че не е по този начин. Но пък ние интуитивно и с лекост разбираме от какво има потребност и най-взискателният клиент, с цел да открие онази естетика, която единствено личният дом носи.

ПОСЛАНИЕ КЪМ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ

Следващото потомство дами в бизнеса би трябвало да продължат да бъдат женствени, положителни, поредни и дейни. Разбира се, всяка жена е неповторима и достоверна. Бизнес средата у нас дава опция на младите дами да се осъществят, изразявайки своята уникалност. Те могат да покажат своя капацитет, да израснат кариерно и да доближат до най-високи мениджърски позиции. Пожелавам им го. И дано не забравяме, че триумфът обича смелите.            

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР