Говори се открито за импийчмънт на Румен Радев. Но реално

...
Говори се открито за импийчмънт на Румен Радев. Но реално
Коментари Харесай

Доц. Светослав Живков: Радев консумира неспособността на партиите да управляват, те го превръщат във властораздавач

Говори се намерено за импийчмънт на Румен Радев. Но действително той не нарушава буквата на Конституцията, само че нарушава духа на парламентаризма. Радев и служебното му държавно управление не би трябвало да се занимават с чистки, изчегъртване или с пазаруване на самолети. Това му държание компрометира българската народна власт. Това посочи в „ оПозиция “ с Горан Благоев доцент Светослав Живков, учител в Софийския университет. Той напомни, че тези, които през днешния ден нападат Радев и са му критици, го доведоха на власт за втори мандат и носят виновност за сегашната обстановка. 

Проблемът с Радев е, че партиите не могат да се схванат да сформират работещо държавно управление и по този начин президентът се трансформира във властораздавач. Ако партиите могат да основат постоянен кабинет за 4 години, ние няма да имаме никакъв проблем с него. Силата му е в такива спешни обстановки. Радев не може да бъде отговорен или най-виновен, той употребява неспособността на партиите да излъчат болшинство и да наложат непоклатимост, добави разбора си историкът. Според него Радев през днешния ден е най-стабилният политически състезател, тъй като партиите са нестабилни. И по този начин той се трансформира в избавител за доста българи. За това преди да приказваме за импийчмънт на Радев би трябвало да забележим по какъв начин да реализираме съгласие и устойчиво ръководство. Сегашната обстановка припомня доста на времето от преврата през1934 година. Хората посрещат прелом с облекчение, тъй като са били отвратени от партиите и няма опозиция на протичащите се промени. Вървим по тези стъпки, не желая да втълпявам, че идва прелом, тъй като сега   сме в Европейски Съюз и НАТО и те са гаранция за нашата народна власт, посочи още доцент Живков.

Чуйте какво още споделя откривателя за историческия опит от Третото българско царство, за ролята на президента, политиките на ГЕРБ и другите партии:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР