Говорейки за възможностите за подновяване на диалога с Косово след

...
Говорейки за възможностите за подновяване на диалога с Косово след
Коментари Харесай

Дачич: След оставката на Харадинай диалогът с Прищина е в кома

Говорейки за опциите за възобновяване на разговора с Косово след оставката на премиера Рамуш Харадинай, в изявление за TВ Първа сръбският външен министър Ивица Дачич съобщи, че " разговорът е в кома, зависи от реанимацията на огромните сили, става дума за огромни геостратегическа игри ", съобщи БГНЕС. 
„ Съединени американски щати считат, че това, което вършат Франция и Германия, е верният път. Брюксел чака новия началник на дипломацията. Франция счита, че Съединени американски щати попречват продължаването на разговора. Съединените щати имат вяра, че Германия поддържа Харадинай. Всеки тук упреква всички, само че няма продължение на разговора “, сподели Дачич.
Той добави, че " смяната в отношението на американската администрация е забележима и в този момент желаят да намерят решение, а в предишното смятаха, че това е свършена работа, добавяйки, че Сърбия желае възкръсване на връзките със Съединени американски щати.
Според Дачич оставката на Харадинай е „ тактически ход, заради вътрешнополитически аргументи, за да се заличат Хашим Тачи и другите, с цел да се показа като жертва пред Съда за АОК… и да победи на изборите. “
Дачич изрази подозрения, че ще има среща в Париж през септември за разискване на рецесията с Косово, тъй като „ не се подсигурява триумф нва срещата и не се махат митата “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР