Говорейки в Лондон при първото си пътуване извън Украйна от

...
Говорейки в Лондон при първото си пътуване извън Украйна от
Коментари Харесай

Украйна разследва близо 14 000 предполагаеми военни престъпления

Говорейки в Лондон при първото си пътешестване отвън Украйна от началото на нашествието, Ирина Венедиктова посочи, че сред 100 и 200 нови случаи идват при нея всеки ден.

Венедиктова би трябвало да се срещне с основния прокурор на Англия Суела Бравърман и други публични лица, с цел да обсъдят какво още могат да създадат Обединеното кралство и другите западни сили, с цел да поддържат процеса на следствие.

Венедиктова разяснява, че най-честото хипотетично военно закононарушение е обстрелът на цивилни здания, изключително на лечебни заведения и учебни заведения. Като цяло тя твърди, че повече от 1000 медицински и просветителни здания са били разрушени.

„ Абсолютно съм съгласна, че ние в Украйна имаме геноцид. Защо? Защото те, съветските военни и съветските висши командири, пристигнаха в Украйна, с цел да унищожат украинската страна, да избият всички украинци и желаят тази земя да бъде част от Руска федерация ", съобщи прокурорката. Но тя признава, че би било мъчно да се проверява геноцид на следена от Русия територия.

Венедиктова добави, че правните управляващи на Украйна би трябвало да поемат водеща роля в преследването на военни закононарушения, „ тъй като единствено ние разбираме нашата земя, нашия народ “. Но тя осъзнава, че Международният углавен съд в Хага би трябвало да играе роля в наказателното гонене на висши съветски водачи за нашествието, вероятно даже на Владимир Путин.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР