Говорейки пред възпитаниците на Националния тайвански университет, главният изпълнителен директор

...
Говорейки пред възпитаниците на Националния тайвански университет, главният изпълнителен директор
Коментари Харесай

Шефът на NVIDIA обясни, че изкуственият интелект ще прекрои пазара на труда по фундаментален начин

Говорейки пред възпитаниците на Националния тайвански университет, основният изпълнителен шеф и създател на NVIDIA Дженсън Хуанг  (Jensen Huang) акцентира, че изкуственият разсъдък самичък по себе си няма да лиши хората от работа, а другите хора, които ще могат да се оправят с него. Тези, които не съумеят да се приспособяват към новите условия на пазара на труда, ще бъдат изоставени, като тази наклонност ще заплаши и цели компании.

„ Гъвкавите компании ще могат да се възползват от преимуществата на ИИ, като засилят позицията си. Тези, които не могат да създадат това, ще изчезнат “, безапелационен е Дженсън Хуанг. Технологията като ChatGPT ще даде опция на чиновниците в редица промишлености и ще се появят нови работни места, а някои съществуващи ще изчезнат, споделя той.

Ръководителят на NVIDIA въодушеви випускниците със следните думи: „ В продължение на 40 години ние създадохме компютър, интернет, мобилни устройства, облачни калкулации и в този момент поставихме началото на ерата на AI. Какво ще създадете? Каквото и да е, преследвайте задачата си като бягате, както вършим ние, а не ходете. Или бягаш за храна, или бягаш, с цел да не станеш храна “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР