Говорейки пред репортери в САЩ, началникът на Белия дом заяви,

...
Говорейки пред репортери в САЩ, началникът на Белия дом заяви,
Коментари Харесай

Байдън и Нетаняху с остри реплики заради съдебната реформа в Израел

Говорейки пред кореспонденти в Съединени американски щати, началникът на Белия дом съобщи, че е " угрижен " от протичащото се в Израел.

" Надяваме се, че министър-председателят ще работи по метод, по който може да се опита да реализира някакъв същински компромис, само че това следва да забележим ", съобщи Байдън, представен от " Асошиейтед прес ". 

Президентът на Съединени американски щати и израелският министър председател разговаряха уединено по телефона, с цел да обсъдят рецесията, само че това беше първият път, когато господин Байдън намерено подлага на критика израелския водач.

В отговор на язвителните забележки Нетаняху съобщи, че няма да разреши да бъде подлаган на напън от непознати държавни управления. Той сподели, че Израел е върховен и " взема решенията си съгласно волята на своя народ, а не въз основа на напън от чужбина, в това число от най-хубавите другари ".

Укорът на Белия дом е в контрастност с английското държавно управление, което резервира значително безмълвие, до момента в който демонстрациите затихнаха. Други западни народи, изключително Германия, се оповестиха срещу препоръчаните промени, които провокираха мощен яд в обществото, тъй като плануват да дават по-големи пълномощия на депутатите в израелския парламент да оказват надзор върху актовете на висшия съд. 

Изправен пред малко други възможности, Нетаняху прикани за малко прекъсване на промените в понеделник вечерта.

Това отвори прозорец за полемики сред държавното управление и опозиционните партии.

Протестното придвижване, което набъбна фрапантно през последните три месеца, е решено да продължи натиска върху държавното управление и остава надълбоко съмнително към желанията на Нетаняху. Остава да се види дали натискът от Белия дом ще принуди кабинета му да смекчи промените, само че израелският водач остана непослушен, макар че високопоставени политици предизвестиха, че това може да докара до революция в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР