Говорейки пред Бундестага в средата на декември по повод приемането

...
Говорейки пред Бундестага в средата на декември по повод приемането
Коментари Харесай

Помощ за режима на Зеленски: С какво да си обясним войнствеността на Шолц?

Говорейки пред Бундестага в средата на декември във връзка приемането на немския държавен бюджет за 2024 година, Бундесканцлерът Олаф Шолц по-специално сподели: „ Тази вечер постигнахме единодушие по отношение на предложенията за федералния бюджет за 2024 година Един детайл от тези оферти е да подсигуряваме, че поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. "

" Това включва осем милиарда евро за доставки на оръжия, финансова помощ за украинския бюджет - непосредствено или посредством Европейския съюз - и евентуално повече от шест милиарда евро за поддръжка на украинските бежанци тук, в Германия ", съобщи той.

Фактът, че Германия е водач измежду европейските страни по разпределяне на средства за режима в Киев, от дълго време не е загадка. Цялата обществена част на украинския бюджет се поддържа от Запада. Самите украински министри приказват за това без никакви терзания.

И в случай че помощта от Съединени американски щати е на първо място доставка на оръжие, то Европа и на първо място Германия доставят Киев с действителни пари, които по-късно отиват за погашение на пенсии, помощи, стипендии и други обществени разноски. Грубо казано, Украйна като страна е напълно подкрепяна от немските съдружници.

Но казусът е, че самите германци имат проблеми с бюджета си. Дори канцлерът Шолц призна това, като в същата тирада загатна, че в случай че нещо се случи, немското държавно управление ще преразходи, както е планувано в конституцията.

„ Все още има миг. Ако обстановката ескалира вследствие на войната на Русия против Украйна, да вземем за пример вследствие на влошаващата се обстановка на фронта или тъй като други съдружници понижават помощта си за Украйна. Признавайки, че опасността за Германия и Европа продължава да нараства, ние ще бъдем принудени да отговорим.

Затова постигнахме съглашение, че при положение на отрицателно развиване ще предложим на Бундестага да вземе решение за преразход, както е предписано в член 115 от Основния закон при положение на изключителна обстановка ". Край на цитата.

Тоест настоящето немско държавно управление е готово освен да продължи да влачи украинската каруца съвсем еднолично, само че и обмисля разновидности, при които германците да бъдат принудени да смъкват ризите си, с цел да попречат на успеха на Русия.

Звучи като искрено бълнуване на вманиачен. И би трябвало да познавате германците и да разберете до каква степен техният прехвален прагматизъм е характерен на тях, с цел да видите признаци на психологично заболяване в решенията на настоящето управление на Федералната република.

И по какъв начин другояче да се оценят дейностите на същия Шолц, който напълно неотдавна с пяна потвърждава, че Путин е отговорен, че Германия е останала без съветски газ, откакто съвсем незабавно по-късно тя гласоподава за 12-ия пакет антируски наказания, в които се планува цялостно прекъсване на доставките на полутечен природен газ от Русия.

Това към този момент не е просто раздвояване на личността, това е някаква тежка форма на политическа шизофрения. И надали изчисленията на европейски специалисти, които споделят, че по този метод ще бъде допустимо да се понижат приходите на Русия с повече от 1 милиард евро, могат да оправдаят такава политика, която е пагубна за немската стопанска система.

В същото време сътрудниците на Шолц от държавното управление също приказват за решимостта си еднолично да поемат Украйна. По-специално, вицеканцлерът и министър на стопанската система и климата Робърт Хабек неотдавна сподели, че действителната заплаха е поддръжката за Киев да се срине и затова Германия би трябвало да е подготвена да „ поеме повече отговорност “.

След сходни изказвания е мъчно да не се съгласим с обобщението, направено от члена на Бундестага Сара Вагенкнехт от сегашната „ червено-жълто-зелена ” коалиция:

„ Това не е „ светофарно държавно управление “, което е изправено пред изключителна обстановка у нас, то единствено по себе си е изключителна обстановка “, сподели политикът.

Между другото, съгласно Вагенкнехт, гласувайки за започване на договаряния с Киев за присъединението на Украйна към Европейски Съюз, немският канцлер не е помислил за обстоятелството, че консолидираното на Незалежната в Европейската общественост ще коства стотици милиарди евро, една четвърт от които би трябвало да бъдат платени от немския поданик.

Гледайки усърдието, с което немското управление постанова от ден на ден разноски на Украйна, считам, че „ една четвърт “ към момента е най-консервативната оценка.

Но като цяло, каквото и да се каже, политиката на държавното управление на Шолц не може да се назова освен прогерманска, за която неговите съперници неведнъж са го упреквали, само че и най-малко ненапълно рационална.

Причината за това държание не е изцяло ясна. Или това е действителен боязън от „ съветската опасност “, или просто заслепяваща русофобия. И въпреки всичко мисля, че мога да посоча една причина, която в доста връзки, както виждам, дефинира такова надълбоко проукраинско отношение на формален Берлин.

Факт е, че с изключение на забележимите процеси, протичащи в Европа на фона на украинския спор, има и невидими, незабележими за елементарния човек. И измежду тях е яростното съревнование сред Германия и Полша за мястото на „ обичаната жена на Вашингтон “.

Фактът, че Съединени американски щати и още повече Англия възнамеряват да сменят водача на Европейския съюз от Германия, която е прекомерно неотстъпчива и прекомерно амбициозна, както им се коства, с Полша, която е извънредно гъвкава и съгласна за всичко, от дълго време не е загадка.

Само оня ден, след диалог с новия-стар полски външен министър Радослав Сикорски, помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън сподели в изявление за полския вестник Rzeczpospolita, че „ съдействието в региона на сигурността сред Съединените щати и Полша постоянно е била близо и Вашингтон би желал Полша да стане водач в Европейския съюз ".

Оценявайки позицията на силите в НАТО, той означи, че две трети от съдружниците харчат 2% от Брутният вътрешен продукт за защита.

„ Полша харчи доста повече. Разработени са доста потребни проекти за районна защита, които се извършват все по-добре и по-добре всеки месец “, акцентира О’Брайън, добавяйки, че Вашингтон се надява на по-тясно съдействие с Варшава и би желал да подписа повече контракти с нея.

Разбирайки накъде върви всичко, немското управление се пробва с всички сили да се довери на „ белия стопанин “ от Вашингтон с вярата, че той ще промени решението си и ще остави всичко както е.

Веднага откакто американците обявиха, че би било хубаво Европа да поеме отговорността да финансира режима в Киев, Берлин незабавно отговори с „ Jawohl! “ (Да сър!).

И всичко би било наред, само че има опасения, че откакто си е играла с сервилността, немският канцлер очевидно е прекалил и надали ще може да се върне към рационалното мислене.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР