Говорейки на среща на дискусионния клуб Валдай в Сочи, Путин

...
Говорейки на среща на дискусионния клуб Валдай в Сочи, Путин
Коментари Харесай

Путин подкрепи талибаните за борбата им с ИДИЛ

Говорейки на среща на дискусионния клуб " Валдай " в Сочи, Путин сподели, че западните страни носят " основната отговорност " за протичащото се в Афганистан. 

„ Основната отговорност за протичащото се там би трябвало да се поеме от тези страни, които се бият там от 20 години. И първото нещо, което би трябвало да създадат, съгласно мен, е да размразят афганистанските активи, с цел да дадат на Афганистан опция за решение на социално-икономическите проблеми от първостепенно значение “, сподели той. Руският водач също по този начин поздрави талибаните за напъните им в битката с терористичната формация ИДИЛ в Афганистан. Той обърна внимание и на ролята на Пакистан в разрешаването на афганистанския спор, като акцентира, че е един от най-важните играчи в района. Според Путин, решението на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да изтегли американските войски от Афганистан е било вярно. 

„ Той постъпи вярно, като изтегли войските от Афганистан. Вероятно е схванал,  че по един или различен метод, във вътрешнополитически проект това ще бъде една от линиите на офанзивите против него, само че той го направи - пое тази отговорност ", сподели съветският президент. Русия е заинтригувана да има спокоен, разрастващ се Афганистан, свободен от терористични закани и наркотрафик, а за това е належащо да се помогне на Афганистан да възвърне стопанската система си, добави Путин.

Изтеглянето можеше да стане по друг метод, само че с течение на времето всичко ще си пристигна на мястото, сподели той. Що се отнася до въпросите за сигурността, съветските правоохранителни органи поддържат нужните контакти със съответните афганистански структури.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР