Говорейки чрез видеовръзка на Първия Евразийски икономически форум в Бишкек,

...
Говорейки чрез видеовръзка на Първия Евразийски икономически форум в Бишкек,
Коментари Харесай

Западът възприе болшевишките методи от преди век

Говорейки посредством видеовръзка на Първия Евразийски стопански конгрес в Бишкек, Владимир Путин показа мнението си за глобите с конфискация: „ Нарушаването на разпоредбите, нормите в региона на интернационалните финанси, търговията не води до нищо положително. Само до проблеми за тези, които го създадат. Кражбата на непознати активи в никакъв случай не е носила положително на никого, изключително на тези, които се заемат с това непристойно дело ".

Разбира се, той не беше първият, който мисли по този начин. Във връзка с адските, както и крадливите наказания на Съединени американски щати и Европейски Съюз, за същото приказваха и преди този момент шефът на Министерството на финансите Антон Силуанов и външният министър Сергей Лавров. Също по този начин длъжностни лица, които заемат не последното място в съветската таблица на ранговете.

Но за първи път - старите хора няма да си спомнят - не просто министър, а суверенният глава на огромна (и също така ядрена) мощ, член на пентархията на Организация на обединените нации, в прав текст назова крадци равните си колеги-властници. При размяната на взаимни любезности сред държавните глави се е случвало да се употребяват изразите „ тиранин”, „ злодей” и даже съвсем „ антихрист” (както и синонимни епитети). Но това са думи, обозначаващи галактическо, трансцендентно зло. Докато „ крадецът “ е надълбоко пренебрежителен епитет и затова по-обиден даже от „ безбожник “. Последният се появява с обгорени криле, тракащи и искрящи, а в случай че някой е откраднал нещо и е бил заловен в него, тогава къде са изгорените крила?

Една недобросъвестност, заслужаваща не проклятия, а невъзмутимо отношение. Както показва Уилям Шекспир,

„ С пренебрежение, който се смее след крадеца,

понижава товара от зародилите беди.

Тъй като подвизите на крадците от този (300 милиарда долара) мащаб нормално се оказват еднократни. Той е откраднал, значи е откраднал, ограбеният трябвало да гледа по-добре, само че оттук насетне възможностите на този съответен апаш да повтори сходен героизъм са минимални. Би било безразсъдно да се доверите на индивид, който е посочил степента на почитание към нормите на обществото.

В последна сметка и преди век имаше сходни наказания. В зората на руската власт РСФСР касира както вътрешните (никой не обърна внимание на това), по този начин и външните задължения на царското и краткотрайното държавно управление - разпореждане на Всеруския централен изпълнителен комитет от 21 януари (3 февруари), 1918г. Емисионната цена беше 10 милиарда златни рубли (около пет милиарда $ по тогавашния обменен курс).

Естествено при експроприации от подобен мащаб разбойникът показва: „ Какво трябваше да върша, а като цяло единствено възстановявах справедливостта” (вижте сегашните възвишени речи на висшите представители на Европейски Съюз и САЩ). Болшевиките не бяха изключение. Другарят Троцки, апропо, напомни, че през 1905 година, изпълнени с революционна мъка, кадетите оповестиха, че Красивата Русия на бъдещето няма да признае задълженията, поети от царското държавно управление: „ Революцията има право да припомня на кредиторите за царизма: „ Господа, предизвестени бяхте в точния момент.” Така че контрареволюционните (по това време) кадети се оправят добре в стопанската система.

Проблемът е, че красноречието на другаря Троцки не носи огромна изгода нито на кадетите, нито на болшевиките. Отговорът на революционното „ Дългът пред вратата, само че платете в Твер “ (тоест никъде) е кредитна обсада, която в действителност продължава до началото на Великата отечествена война. Да, в блокадния пръстен се появяват пробиви (споразуменията от Рапало от 1922 година с Германия, чието финансово състояние е беше доста трудно), само че главните евентуални кредитори се държат твърдо: „ На Русия нито пени, нито сантим “.

Износът на зърно на дъмпингови цени по време на апетит в страната, продажба на всичко допустимо (а също и невероятно, в това число сбирките на Ермитажа), " златен поток " на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) ( " Граждани, предайте валутата " ), развиването на златоносната Колима - това следва от красноречието на другаря Троцки. Но през 1918 година той (а той не беше самичък, другарят Ленин е на същата линия) чака международна гражданска война, когато всички въпроси със заемите ще се решат от единствено себе си.

Но степента на доверие в болшевишката дума за дълго време става нулева и е мъчно да се упреква другата страна за това.

Днес обстановката е противоположна. Напредналите демокрации предадоха Русия с яркия възторг на болшевиките от 1918 година И е малко евентуално съветското управление да бъде по-малко отмъстително от тогавашното управление на Франция, Англия и Съединени американски щати. Унищожаването на репутацията е освен скъпо, само че и дълготрайно скъпо. Освен това освен Русия е в играта тук. Немалко нации и страни (Китай, арабите, Турция и други), виждайки с каква храброст просветеният Запад демонстрира, че финансовите му отговорности не костват хартията, на която са написани, също се замислят за ориста на своите активи.

А на крадеца - заслужените последици.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР