Готвят се безсрочни протести на българските жълти жилетки, както се

...
Готвят се безсрочни протести на българските жълти жилетки, както се
Коментари Харесай

Кога ще е протестът на българските жълти жилетки?

Готвят се безсрочни митинги на българските " жълти жилетки ", както се нарекоха дребните търговци на горива у нас. Те са недоволни от влизащия през февруари Закон за горивата. Вносителите настояват за него, че ще пресече сивата стопанска система и ще върне в хазната 1 милиарда лева, други - че ще съсипе дребния бизнес.

По тематиката в утринния блок на Българска национална телевизия приказваха Иван Кашилски, ръководител на Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива и Георги Иваничерски, член на УС.

Българските " жълти жилетки " не желаят да разгласят точната дата на митинга, с цел да не бъде осуетено мероприятетието. Това ще стане 48 часа преди самият митинг.

Протестиращите споделят, че с новия Закон само се цели да се погуби конкуренцията в бранш горива и да се изхвърлят дребните и междинни компании от бизнеса.

Законът за горивата планува всяка компания, която се записва на пазара, да заплати гаранция от 500 000 лв. и да има уставен капитал на сдружението - 1,5 млн.

В този случай болшинството от дребните компании ще затворят от 28 януари и остава един монопол на пазара на горива в страната, споделят българските " жълти жилетки ".

Според тях има монопол и Комисия за защита на конкуренцията се прави, че това не е по този начин.

" Искаме този закон да бъде спрян, да бъде върнат в пленарна зала и да участваме в неговото конструиране ", споделиха от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива. Те са за закона, само че не в този тип.

Вижте целия диалог във видеото
 "Жълти жилетки " излизат на митинг в България поради противоречив закон за горивата
След Франция, митинг на "жълтите жилетки " и в България, оповестиха от Националното съдружие на търговците и превозвачите на горива. Причината - Законът...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР