Готвят революционни промени за периодичните технически прегледи на автомобилите. Всички

...
Готвят революционни промени за периодичните технически прегледи на автомобилите. Всички
Коментари Харесай

Предвиждат революционни промени за техническите прегледи на колите

Готвят революционни промени за периодическите механически прегледи на колите. Всички данни от измерванията с газоанализатор, димомер, стенд за премерване на спирачните сили и други ще бъдат въвеждани в действително време автоматизирано в осведомителна система за електронно вписване на осъществените механически прегледи, планува план за изменение на Наредбата за периодическите прегледи.
Счита се, че по този метод ще бъдат пресечени фиктивните инспекции за техническото положение на колите, оповестява Съюзът на българските автомобилисти (СБА).
Същевременно с това ще отпадне условието за издаване на уверение за техническа редовност част I и част II. Вместо това ще се вкара така наречен електронно персонализиране на знака за периодически обзор за инспекция. Стикерът ще има чип, информацията от които ще може да се чете посредством специфични уреди от разстояние. В този идентификатор ще бъдат въвеждани всички механически данни за ППС и за резултатите от осъществения обзор, екологичната група на автомобила, номерът на разрешението за контролно-техническия пункт, в който е осъществен прегледът, датата на прегледа, валидността му и други Той би трябвало да удостоверява, че транспортното средство се позволява за придвижване.
Данните от периодическите прегледи за колите ще се обменят в действително време сред Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и Министерство на вътрешните работи, заради което отпада нуждата от носенето и издаването на уверение за техническа редовност част I и част II.
Моторните транспортни средства от категории М1 и N1 ще се категоризират в пет екологични групи. Това ще зависи от това по кое време са създадени, от наличието на въглероден оксид в отработилите газове и други Моторните транспортни средства, на които задвижването е единствено с електродвигатели (без мотор с вътрешно горене) и МПС с атомна горивна клетка, се категоризират в пета екологична група. А колите с двутактови мотори, които не подлежат на измервания, се категоризират към първа екологична група.
При персонализацията на удостоверенията за установяване на екологична група на МПС с изключение на регистриране на идентификационния номер на возилото, неговата регистрация и други механически данни, ще се отразява и показанието на километропоказателя.
Отчитайки Стратегията на Европа за „ чисти горива “, поради която към различните горива спадат и втечнен-нефтен газ (ВНГ) или сбит природен газ (СПГ) с плана на наредбата е препоръчано моторните транспортни средства, които са оборудвани с уредба, която разрешава работата на мотора с ВНГ или СПГ да се категоризират към екологична група, като инспекциите за определянето й бъдат осъществени при работа на мотора с ВНГ или СПГ.
В претекстовете към наредбата е конкретизирано, че се плануват два метода при определянето на екологичните групи. В случаите, когато определянето на екологичната група се прави по време на периодическия обзор на моторните транспортни средства, се планува издаване на Удостоверение за установяване на екологична група на МПС, върху което се слага стикер с номера на знака за екологичната група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР