Готвят разпит за детето, за което се твърди, че е

...
Готвят разпит за детето, за което се твърди, че е
Коментари Харесай

Подлагат на разпит 6-годишното дете, което нарочиха за убиец

Готвят разпит за детето, за което се твърди, че е произвело съдбовния изстрел, умъртвил 47-годишен мъж в септемврийското село Виноградец. Това стана ясно през днешния ден от информацията за случая, която основният прокурор Сотир Цацаров показа пред медиите. 6-годишното момче ще бъде разпитвано в наличието на психолог, като ще бъдат спазени всички разпореждания за сходен вид разпит, предава trafficnews.bg.
Веднага след разпита казусът ще бъде трансфериран към Окръжна прокуратура - Пловдив. Причината, както към този момент ви съобщихме, са изказванията на очевидци, че незабавно след стрелбата притежателят на оръжието - Лазар Влайков, се е обадил на районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров. Предстои разпит и на самия прокурор.

„ Не бива да остава каквото и да е подозрение във връзка с обективността на прокуратура и проверяващи органи. Колега удостовери, че има персонални връзки, които са положителни, че в никакъв случай не е нарушавал професионалните си отговорности. Отрече да е имал непосредствена връзка с лицето ", разяснява Цацаров.

Частна лаборатория прави биологичен разбор на револверът глок, с който е осъществено убийството на 47-годишния Атанас Тонкев. Експертизата би трябвало да покаже чие ДНК е върху оръжието. Има назначени още няколко експертизи - техническа, при която ще бъдат тествани телефонните диалози на Лазар Влайков, както и съдебно-медицинска. Те ще дефинира от каква посока и какъв ъгъл е пристигнал съдбовният изстрел, както и каква мощ е нужна, с цел да бъде натиснат спусъкът и създаден той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР