Готви ли бТВ нова Костинбродска афера? Въпросът е на дневен

...
Готви ли бТВ нова Костинбродска афера? Въпросът е на дневен
Коментари Харесай

Готви ли бТВ нова Костинбродска афера?

Готви ли бТВ нова Костинбродска спекулация? Въпросът е на дневен ред, след разкритието на премиера Бойко Борисов, че Васил Божков е водил на среща при него в централата на ГЕРБ босовете на малкия екран, наричана към този момент Божков ТВ поради огромната естрада, която дава на укриващия се в Дубай олигарх. Срещу него има 18 обвинявания.

ВИЖ ОЩЕ: Гласът на Борисов разгроми Божков

Министър-председателят не назова директно имената на лицата от bTV, които отишли при него, само че йерархично ги дефинира като " най-големите ". По-рано през днешния ден шефката на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова заяви, че персонално е посрещнала на входа Божков и основният изпълнителен шеф на бТВ Флориан Скала.

ВИЖ ОЩЕ: Шеф на bTV канен от Божков в скъпи курорти

Преди дни БЛИЦ разкри, че Божков е водил шефовете на bTV в кабинета на партиен водач, с цел да лобират за измененията в Закона за хазарта. В същото време притежателят на " Ефбет " Цветомир Найденов разкри по какъв начин Божков е взел със себе си в най-скъпия курорт Куршавел шефа на bTV Флориан Скала и един от помощниците на различен дезертьор от правораздаването Цветан Василев - Барак Алон. Освен това по думите му самият Божков се хвалел по какъв начин няма смисъл Найденов да се пробва да алармира и да търси медийна уместност от bTV, където мейнстриймът се държи от Прокопиев, защото бил непосредствен със Скала и нямало да пробие.

Скритите връзки намират своето удостоверение в политиката на " малкия екран ", която претендира да е " на всички гледни точки ", само че в това време дава обширна естрада на обвинявания в 18 закононарушения Божков и дясната му ръка Георги Попов. В обезверен опит да се отбрани Божков пуска димки във фейсбука си, в които сипе обвинявания против Борисов, Иван Гешев и Владислав Горанов. Премиерът през вчерашния ден застана с лицето си и отговори. Обяви изказванията на Божков освен за неистина, само че съпостави дейностите му със случая " Костинброд " като уточни, че " тези мекерета по този начин работят " като си измислят нещо, вкарват телевизия и " вършат уаууу ". " Сега вършат същото, само че малкия екран е друга. Пак са същите хора ", безапелационен е Борисов. Сега на ход за " най-големите " шефове на bTV, които Божков е довел в централата на ГЕРБ. Сегашният шеф на малкия екран Флориан Скала би трябвало да даде прецизен и явен отговор каква е била тематиката на диалога и дали е лобирал за ремонти в Закона за
хазарта, които да облагодетелстват един от най-големите рекламодатели на bTV, който е съдействал за сключването на скандалния контракт с Българския състезателен тотализатор, влял в медията цели 8 милиона лв. за по-малко от 4 години, пиша БЛИЦ. Отговорите на тези въпроси тежат със страшна мощ върху Скала и сътрудниците му и те би трябвало неотложно да дадат отговори. Освен за срещата в централата на ГЕРБ, босовете на bTV дължат отговор пред българското общество и дали приготвят нов сюжет " Костинброд " в опит да си отмъстят на Борисов. От отговорите на тези въпроси ще станат ясни доста неща и ще се открехне подмолната завеса, помпана с парите на олигархията, която в последните години се пробва да дестабилизира страната. В противоположен случай е най-добре босовете на сриналата се телевизия заедно да подадат оставки и да върнат независимостта й.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР