Готвеното повишение на цената на водата и по-конкретно увеличението на

...
Готвеното повишение на цената на водата и по-конкретно увеличението на
Коментари Харесай

Димитър Делчев, ДБГ: Има политически натиск за увеличаването на цената на водата

Готвеното покачване на цената на водата и по-конкретно нарастването на цената в Шумен разяснява в " Още от деня " по Българска национална телевизия Димитър Делчев от ДБГ.

От ДБГ са разискали тематиката на среща с ръководителя на КЕВР Иван Иванов и са поискали цената на водата да остане същата.

По думите на Делчев казусът се състои в това, че капиталовата стратегия, посочена като съществена причина за покачването на цената, не се извършва, а средствата, по думите му, " потъват в корупция по ВиК- сдруженията ".
Димитър Делчев, ръководител на ДБГ: Водата в Шумен се усили с 10 ст. предходната година и стана най-скъпата вода в България. От една година, хората в Шумен заплащат по 10 стотинки повече на куб. м, което към този момент са милиони, а единствено 50% от капиталовите стратегии са изпълнени.
ВиК сдруженията са нереформирани, зле ръководени, с корумпирани управления и те не извършват капиталовите стратегии, за понижаване на загубите по трасето. Контролът се реализира на три години, което е незадоволително, счита още той.

По думите му в Шумен, където водата е най-скъпа в България, загубите по мрежата доближават до 90%.

Димитър Делчев е безапелационен, че има политически напън с решението за увеличението на цената на водата.
Димитър Делчев, ръководител на ДБГ: И КЕВР, и всички останали регулаторни органи получават доста мощен политически напън от горната страна, и това ни кара да се тормозим, тъй като това би трябвало да са самостоятелни органи.
По думите му неналичието на решителни дейности на КЕВР да понижат цената на водата в последна сметка удря върху тях, тъй като локалната власт си измива ръцете с тях. Така те са сред чука и наковалнята и единственият късмет, който КЕВР има в тази обстановка, е да не усилва цената на водата, счита ръководителят на ДБГ.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР