Готвеният за уволнение изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ)

...
Готвеният за уволнение изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор (БСТ)
Коментари Харесай

Готвеният за уволнение шеф на тотото отчете рекордни приходи от монопола

Готвеният за уволняване изпълнителен шеф на " Българския състезателен тотализатор " (БСТ) Любомир Петров отбрани въвеждането на при започване на 2020 година Той регистрира рекордни доходи на тотализатора с помощта на мярката и разгласи, че в случай че се възвърне активността на частните лотарии, тези резултати ще спаднат на половина.

" Над 80% от
лотариите в Европа са държавни ", сподели Петров. (ИТН) към този момент разгласи, че ще прави разбор на резултата от държавния монопол върху лотариите, само че назова " измислици и неистини " изказванията за връщане на частните лотарии.

Любомир Петров: Тотото в никакъв случай не е отчислявало толкоз пари към страната

" Никога БСТ не е генерирал толкоз пари към страната, както през 2021 година - това са общо 84.5 милиона лв.. Това е съвсем цялата прехрана на Министерството на младежта и спорта ", съобщи Любомир Петров. Той загатна, че има вид още веднъж да бъдат легализирани частни лотарийни игри. " За това се говореше обществено още предходната година. Ако това стане, приходите на тотализатора ще паднат на половина ", посочи шефът.

Той регистрира чиста облага на тотализатора за 2021 година в размер на 53 млн. лева – това е сумата, включваща чистата облага за БСТ (11 млн. лева.) и преводите към спортното министерство (42 млн. лева.). Отделно, за такси за
хазарт са импортирани 42.5 млн. лева, което значи, че приходът за страната от тотализатора през предходната година са били общо 84.5 млн. лева

За 2020 година облагата с прехвърлянето е 38.5 млн. лева, сподели Петров. По думите му резултатите могат и да са по-добри, в случай че страната облекчи продажбите на лотарийни билети в магазини и други обекти, както в предишното практикуваха частните
лотарии.

При всички положения обаче въпросните приходи са доста надалеч от тези на частните
лотарии в предишното, които генерираха.

" Да, тотализаторът е монополист на лотарийните игри, само че законът малко ни лимитира в разпространяването, ние можем да популяризирам единствено в нашите тото пунктове, не можем да продаваме на каса. Ако страната има интерес, ние можем да вдигнем няколко пъти оборота, надлежно няколко пъти отчисленията и налозите, тъй че безусловно да можем да финансираме напълно спорта, да има напълно пари за федерациите, за зали, за физкултурни салони и така нататък Това е въпрос на политическа воля, ние можем да го организираме ", добави Петров.

Той даде изключителна конференция часове преди. В края на предходната седмица на ексклузивен брифинг Василев разгласи, че ще уволни съвсем цялото си министерство, както и цялото управление на тотализатора поради.

, който е някогашен кадър на " Информационно обслужване ", бе назначен да усъвършенства финансовите резултати на тотализатора по самодейност на. В началото на 2020 година Горанов, който все още е разпитван от Министерство на вътрешните работи поради, вкара и двама специалисти от Министерството на финансите в управата на тотото със същата цел.

Рокадите се случиха, откакто и национализираха лотарийните игри. Оттогава насам някогашните компании на предприемача водят. Интерес към лотарийните игри демонстрират и други играчи, някои от тях от чужбина.

Любомир Петров разгласи, че няма да подаде оставка, само че в случай че бъде уволнен, няма да апелира заповедта на спортния министър, тъй като това е " политическо решение ".

Спортният министър: Уволнявам ги, тъй като по този начин съм решил

В понеделник следобяд спортният министър Радостин Василев удостовери желанието си да приключи едностранно договорите на шефовете на тотализатора. Той сподели, че ще предприеме този ход, тъй като по този начин е решил и не е задължен да дава претекстове.

" Не съм задължен да давам претекстове. Законът за обществените предприятия ми дава опция като министър да приключвам това мандатно правно отношение предварително. Това и върша. Такова е желанието на сътрудниците, не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие и ще бъде с едностранен акт на министъра ", разгласи Василев.

На потворен въпрос за претекстовете той сподели:

" Така съм решил. Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Предпочитам да съм в по-тесен контакт с сдружението. Новият началник ще бъде разгласен публично. Ще продължим връзка с изпълнителния шеф, прекомерно допустимо е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук ", сподели Василев.

По думите му следва инспекция на тотото, което ще остане държавен монополист на лотарийните игри.

" Ще направя всичко належащо, с цел да може това сдружение да осъществя облага, която му се поставя като монополист на пазара. Не знам за какво някой е приказвал за либерализация на пазара - това са измислици и неистини ", добави спортният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР