Готвеният за нов министър на транспорта Александър Манолев се отказва

...
Готвеният за нов министър на транспорта Александър Манолев се отказва
Коментари Харесай

Александър Манолев се отказа да става министър на транспорта

Готвеният за нов министър на превоза Александър Манолев се отхвърля от позицията. Това заяви самият той на брифинг в Министерски съвет.

Като претекст за решението си Манолев уточни „ координирана офанзива от избрана група, която със скалъпени изказвания се пробва да саботира работата му като министър “.

По думите му той ще се срещне с юристи, с които ще разиска какви ограничения да предприеме, с цел да отбрани името си.

Манолев добави, че оставя на премиера Бойко Борисов да реши дали той да резервира сегашния си пост на зам.-министър на стопанската система.




Александър Манолев бе препоръчан да заеме мястото на Ивайло Московски, който дружно с министрите на районното развиване и вътрешните работи - Николай Нанков и Валентин Радев. подаде оставка поради трагичния случай край Своге, при който починаха 17 души.

В медиите се появиха изказвания за съмнителни бизнес връзки на Манолев. Според " Капитал " той и татко му - някогашен митничар и дълготраен кмет на село Кулата, са спечелили публични поръчки от държавни енергийни компании за десетки милиони. В обявата се твърди още, че Манолев е бил бизнес сътрудник с престъпно проявени лица, както и че е имал произшествия на пътя, граничещи с безчинство.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР