Готвенето и подгряването на вода с природен газ през месец

...
Готвенето и подгряването на вода с природен газ през месец
Коментари Харесай

Готвим и подгряваме вода два пъти по-евтино с газ, отколкото с ток


Готвенето и затоплянето на вода с природен газ през месец септември е излязло два пъти по-евтино за битовите клиенти на „ Овергаз Мрежи “, в сравнение с в случай че бяха употребявали електрическа енергия. Домакинствата в жилища от 70 до 90 квадрата са платили приблизително по 18 лв. за синьо гориво. Септемврийската им сметка щеше да се усили до 35 лв., в случай че подгряваха вода и готвеха на ток. Семействата в парцели от 90 до 120 квадрата са икономисали приблизително по 18 лв., като са избрали природен газ.

Средната сметка за синьо гориво на битовия бранш през септември е 20 лв., двойно по-ниска от тази за електрическа енергия. За целия летен сезон, от май до септември, клиентите на компанията са платили приблизително по 107 лв. за топла вода и готвене с природен газ. Ако бяха употребявали електрическа енергия, месечните им сметки за интервала от пет месеца, щяха да доближат приблизително до 218 лв..

Газификацията е още по-достъпна с програмата „ DESIREE Gas “, която подтиква битовата газификация. Безвъзмездната финансова помощ по плана е 30 % от разноските за газификация на жилището, като претендентите получават и в допълнение финансиране в размер на 100% от цената за присъединение, се споделя в известие на „ Овергаз “.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР