Готвачът Шеф Петко Шаранков от Лондон и пловдивският барман миксолог

...
Готвачът Шеф Петко Шаранков от Лондон и пловдивският барман миксолог
Коментари Харесай

Шеф готвач от Лондон и барман правят първа колаборация в Пловдив

Готвачът Шеф Петко Шаранков от Лондон и пловдивският барман миксолог Михаил Узунов слагат началото на поредност кулинарни събития в града под тепетата, които имат за цел да разпространяват една добре позната идея в Европа, само че е и у нас – комбинацията на добре приготвена храна с коктейли. В храната и коктейлите са употребявали едни и също подправки, с цел да добавят оптимално усета и трансфорат елементарното хранене в същинско прекарване.

„ Нож и Шейкър “ е колаборация сред двама другари – готвач и барман. Те ще се опитат да внесат една добре позната идея по света, само че непозната за родните ширини. Целта на „ Нож и Шейкър “ е да сервира вкусна храна в композиция с напитка, която да добави усета на храната, с цел да покаже, че яденето не е просто физическа нужда, а изцяло преживяване.
 knife and shaker  petko-sharankov  mihail-uzunov
Основатели на колаборацията са Михаил Узунов и Петко Шаранков. Михаил към този момент е добре прочут барман миксолог освен в Пловдив, само че и в страната с авторските си коктейли и положителното показване на национални и интернационалните надпревари. Петко прекара последните 8 години в Лондон, където съумя да се утвърди като име в кулинарните среди и спомогна за създаването на една от най-успешните вериги заведения за хранене за бургери в британската столица. Те подготвят вкусна и непретенциозна храна, изкушаващи коктейли и комбинират усетите по метод, прелестен за вашето небце. В приготвянето на храни и питиета двамата употребяват единствено артикули, които персонално са дегустирали, преди да ги показват в менюто. Тяхната цел е да споделят своята пристрастеност с други хора. За тях вкусната храна и напитките с уравновесен усет не са просто работа, а метод на живот.

„ Преди всичко вършим това, тъй като и ние самите имаме добър вкус, обичаме да похапваме, да пием качествени питиета и да доставяме наслаждение на небцето и носа си. Идеята ни се роди още преди 2 години, само че очевидно е било нужна време да узрее, с цел да я осъществяваме. Решихме го непринудено след следващата другарска колекция, на която коментирахме храната и напитките, които сме пробвали по време на пътуванията си4, описват основателите на „ Нож и Шейкър ” Шеф Шаранков и Михаил Узунов. Те към този момент публично оповестиха и първото си събитие – „ Питки и питиета ”, с което ще слагат началото на поредност от кулинарни и миксологични преживявания в Пловдив.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР