Готвачът от Северна Ирландия Клеър Смит, която се грижеше за

...
Готвачът от Северна Ирландия Клеър Смит, която се грижеше за
Коментари Харесай

Главният готвач на кралска сватба е най-добрия шеф в света

Готвачът от Северна Ирландия Клеър Смит, която се грижеше за трапезата на сватбата на Мегън Маркъл и принц Хари, е оповестена за най-хубавата жена готвач в света, оповестява " Гардиън ".

Тя получи премията си на церемонията в понеделник в Билбао, Испания, където бяха отличени и 50-те най-хубави заведения за хранене в света.

" Все още са малко дамите, показани на най-високото равнище в кулинарната промишленост. Трябва да създадем нещо по въпроса, тъй като това няма да се промени като просто не се обръща внимание. За мен да се прави разделяне на мъже и дами е необичайно, само че в това време няма задоволително дами основни готвачи ", разяснява Смит. Защо са малко дамите на тези позиции четете тук.

" Надявам се скоро да установим, че не се нуждаем от награди, разграничени по сексуален симптом, тъй като дамите ще получат своето самопризнание и ще има баланс в промишлеността ", добавя тя.

Смит напуща фамилната плантация край Белфаст, когато е на 16, с цел да учи кетъринг в Хайбъри колидж в Портсмут. След това работи в Terence Conran’s Michelin House, във French Laundry в Калифорния и в Per Se (заемащ 81 място в тазгодишната ранглиста на най-хубавите заведения за хранене в света - бел. ред.) в Ню Йорк преди да стане началник патрон на ресторанта на Гордън Рамзи през 2007 година Така тя става първата жена основен готвач на ресторант във Англия с три звезди " Мишлен " - единствено седем дами в историята на високата кулинария са били основни готвачи са получавали толкоз звезди.
 Предложение от менюто на ресторанта. Скрийншот от уеб страницата на Core by Clare Smyth.
Предложение от менюто на ресторанта. Скрийншот от уеб страницата на Core by Clare Smyth.

През юли 2017 година тя отваря своя ресторант в знамения лондонски квартал " Нотинг хил " - Core by Clare Smyth. Оттогава заведението получава купата най-хубав ресторант през 2018 година от GQ Food и Drink Awards.

Най-близките на сватбата на Меган Маркъл и принц Хари са получили за вечеря пош бургери и свинско шкембе, а за десерт - разновидност на захарен памук.

" Прекарах 15 година от живота си в заведения за хранене с три звезди " Мишлен " и и по този начин се приготвих да реализира най-хубавото, на което съм способна ", споделя Смит.

" Стоях един до друг с мъже в най-натоварените кухни в света и се справях по-добре и обожавах това ", споделя още Сит при приемането на премията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР