Гоце Делчев. Започна ремонтът на третия обект от проект Обновяване

...
Гоце Делчев. Започна ремонтът на третия обект от проект Обновяване
Коментари Харесай

Благоевград: Извършва се ремонт на детска градина „Радост“ в Гоце Делчев

Гоце Делчев. Започна ремонтът на третия обект от план „ Обновяване на просветителната инфраструктура в Гоце Делчев “, осведоми кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Проектът е на стойност 6 186 670 лв. и с неговото осъществяване ще бъдат изцяло актуализирани Второ главно учебно заведение „ Гоце Делчев “ и детските градини „ Калинка “ и „ Радост “ в гр. Гоце Делчев. Проектът е финансиран с контракт от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, като 85 % от сумата е европейско съфинансиране, а останалите 15% са национално съфинансиране.
След като на 21 бе направена първата копка и публично стартира работата по ремонта на Второ ОУ и детска градина „ Калинка “, от тази седмица стартираха дейностите по възобновяване и на детска градина „ Радост. Там следва изцяло възобновяване и преоборудване на постройката, както и на дворното пространство, където ще бъдат инсталирани нови детски уреди.
Проектът „ Обновяване на просветителната инфраструктура в гр.Гоце Делчев “, е вторият, който започва от утвърдената Инвестиционна стратегия на общината по Интегриран план за градско възстановяване и развит 2014-2020 година, която е на обща стойност от 19 070 867,83 лева
До момента е изпълнен планът „ Реконструкция и рехабилитация на уличната мрежа в западната част на гр. Гоце Делчев “, а идващите планове са възобновяване на Дом на културата; създаване на обществени жилища и енергийна успеваемост.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР