Гоце Делчев. В Гоце Делчев се проведе първа копка за

...
Гоце Делчев. В Гоце Делчев се проведе първа копка за
Коментари Харесай

Благоевград: В Гоце Делчев се проведе първа копка за ремонта на Детска градина „Радост“

Гоце Делчев. В Гоце Делчев се организира първа копка за ремонта на Детска градина „ Радост “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Официалната гала се организира през днешния ден. Детската градина е включена в план „ Обновяване на просветителната инфраструктура в гр.Гоце Делчев “ на стойност 6 186 670.00 лв., финансиран с контракт за БФП № BG16RFOP001-1.028-0002-C01 от Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, извоюван от Община Гоце Делчев.
Водосвет за сполучливото начало и завършек на ремонтните действия отслужи отец Николай Малечканов, който пожела здраве и триумфи на работещите в детското заведение, и благослови всички деца, които го посещават. В своето одобрение шефът на ДГ „ Радост “ Магдалена Тамахкярова благодари на управлението на Община Гоце Делчев за поддръжката и акцентира, че политиката на локалната власт е ориентирана към децата и към възстановяване на просветителната инфраструктура, което е от извънредно значение и значимост за бъдещето на общината.
Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов изясни, че следва изцяло външно и вътрешно възобновяване на постройката на детската градина и дворното пространство. „ ДГ „ Радост “ е част от огромния план за възобновяване на просветителната инфраструктура, в който попадат още ДГ Калинка и Второ ОУ. Сроковете за осъществяването им са дълги, само че ние ще създадем всичко по-силите си, дружно с изпълнителите, с цел да ги съкратим и допустимо най-бързо децата и техните учители да влязат в обновените здания “, съобщи кметът Владимир Москов. След това той, дружно със заместител – ръководителя на Общински съвет – Гоце Делчев Димитър Балтаджиев направиха първа копка и дадоха формален старт на осъществяване на строително-монтажните работи.
На откриването участваха още заместник-кметът на Община Гоце Делчев Саид Иброш, общински съветници, шефове на детски и образователни заведения.
Проектът „ Обновяване на просветителната инфраструктура в гр.Гоце Делчев “ е вторият, който започва от утвърдената Инвестиционна стратегия на общината по Интегриран план за градско възстановяване и развит 2014-2020г., която е на обща стойност от 19 070 867,83 лева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР