Гоце Делчев. В Дома на културата в Гоце Делчев е

...
Гоце Делчев. В Дома на културата в Гоце Делчев е
Коментари Харесай

Благоевград: В Дома на културата в Гоце Делчев е представена книга за патрона на града

Гоце Делчев. В Дома на културата в Гоце Делчев е показана книга за патрона на града. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоцев Делчев . При огромен интерес от страната на неврокопчани, които обичат и четат българската история и за нейните герои, нощес в Дома на културата беше показана книга за патрона на град – Гоце Делчев, издадена по самодейност и със съдействието на община Гоце Делчев. С внимание и любознание младежи от трите гимназии, дружно с доста поданици на града, който носи името на огромния наследник на България – Гоце Делчев, участваха в представянето на скъпата книга, обвързвана и с локалната история.
Изданието съдържа гледните точки на няколко генерации наши сънародници – близкият другар на войводата и пръв следосвобожденски кмет на град Неврокоп Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Ефрем Каранфилов, Тончо Жечев. Те имаха опция да чуят от съставителите – известните публицисти и задълбочени откриватели на историята на Пиринска Македония и нейните герои – Любен Генов и Владислав Симеонов, доста и забавни обстоятелства за дълбоката връзка на Гоце и Яворов и любовта им към поробена част от България и приноса им за нейното избавление.
На събитието, което е част от честванията в празничната седмица, в която се означават 106 години от освобождението на Неврокоп, проведени от община Гоце Делчев, участваха кметът Владимир Москов, ръководителят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, заместител кметът Саид Иброш, общински съветници, ръководителят на Областния читалищен съвет – Благоевград – Васил Новоселски, който връчи приветствен адрес на съставителите, други посетители и общественици
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР