Гоце Делчев се е определял като българин и това е

...
Гоце Делчев се е определял като българин и това е
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония призна: Неоспорим факт е, че Гоце Делчев е българин!

Гоце Делчев се е определял като българин и това е неоспорим исторически факт. Това сподели президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление, което ще бъде излъчено довечера по локална телевизия, оповестява БГНЕС.

„ Има два неоспорими исторически обстоятелството и това би трябвало да бъде като компромисен вид за личността и делото на огромния бунтовник, който сътвори напрежение в връзките сред Скопие и София и който заплашва да сътвори още веднъж нови несъгласия сред двете държави”, сподели Пендаровски.

В изявлението пред телевизия “Алсат “, той съобщи, че исторически безспорен е фактът, че Гоце Делчев се е определял като българин. Според Пендаровски, в това време няма нито един исторически факт, че се е борел за Велика България или Санстефанска България.

„ Гоце Делчев се е борел за автономност на Македония, за самостоятелна страна, та даже в края на живота си прави наследство неговите кости да почиват в самостоятелна македонска страна. С една дума както споделят някои политици: истината и единствено истината - по този начин да бъде. Безспорна историческа истина е, че той се е определял като българин.

Безспорна историческа истина е фактът, че се е борел за македонска страна. Ето я формулировката, дайте да я подпишем и да не сътворяваме проблеми там, където не би трябвало да има. Ние като страна не може да преглътнем тезата, че през 1944 година сме се събудили една заран като македонци. Дайте оттук насетне да беседваме, тъй като този политически метод няма да ни докара до на никое място “, споделя още Пендаровски.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР