Гоце Делчев. Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов се

...
Гоце Делчев. Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов се
Коментари Харесай

Благоевград: Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с президента на Европейската федерация по мини футбол и председател на Българска асоциация Мини футбол

Гоце Делчев. Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов се срещна с президента на Европейската федерация по мини футбол и ръководител на Българска асоциация Мини футбол – Борислав Александров. На срещата участва и националният представител Богдан Боцев. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев .
По време на срещата бяха разисквани бъдещи взаимни начинания за образуване на шампионати на територията на общината. Целта е да се привлекат повече хора по спортните площадки и да се покаже, че футболът, въпреки и непрофесионален, може да бъде извънредно атрактивен.
Мини футболът е най-масовият и динамичен спорт в България, Европа и Света в последните години. Той се практикува в свободното време от хора с друг обществен статус, специалност и ползи. Мини футболът е за всички – от най-хубавите футболисти до феновете. Той е за тези, които обичат играта. Това е идеалният спорт, посредством който децата се срещат с особеностите на футбола и развиват техническите и тактическите си качества. Асоциацията има 20 районни центъра, 850 тима и над 20 000 състезатели.
Очакванията на общинското управление са, че след стъпването на Асоциацията на територията на Гоце Делчев, играещите мини футбол ще станат доста повече, а тимовете все по-атрактивни и положителни.
Асоциацията по мини футбол е сътрудник на БФС и Министерството на младежта и спорта за развиване на футбола в свободното време и е член и съучредител на Европейската Мини Футболна Федерация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР