Гоце Делчев. Имаме успех при привличане на повече ресурс за

...
Гоце Делчев. Имаме успех при привличане на повече ресурс за
Коментари Харесай

Чила Мезоси, ЕСПА: Имаме успех при привличане на повече ресурс за туризма

Гоце Делчев. Имаме триумф при привличане на повече запас за туризма. Това сподели основният секретар на Европейската СПА асоциация Чила Мезоси по време на Пети годишен конгрес на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ България е една дейна страна член на ЕСПА. БСБСПА работи постоянно интензивно. Не желая да ви изреждам дейностите на ЕСПА, може да се възползвате от една превъзходна и развита мрежа. Имаме нова страна членка – Сърбия “, посочи тя.
„ Тази година организираме значима лобистка работа и имаме направен отчет с оферти. От началото на финансовата година се опитваме да притеглим бюджетни средства. СПА туризмът е дребен аспект от цялата работа на ЕСПА. Имаме триумф при привличане на повече запас за туризма. Той е един от моторите на стопанската система за цяла Европа. От друга страна като говорите на съответните държавни управления, те сякаш го изкарват като незначителен. Имаме един отчет, съгласно който 100 милиарда евро се влагат в научна активност, цифровизация и предпазването на природата “, добави тя. „ Други 2 значими аспекта са свързани със здравето, лечебните води и типове лекувания. Коментирахме по този отчет избрана част да се насочи към подземните води. Надявам се че в последна сметка с този отчет ще се включи споменаване, което да ни прави по-видими “, сподели още тя. По думите ѝ профилактиката също е нещо, което нараства като профил в политическите среди и ЕСПА от самото начало се занимава с профилактика. „ Преди 2 седмици в Брюксел пристигна една дама от Европейска комисия и изясни какви са целите през идващите 2-3 години. Наблюдаваме развиване в секторите на районното развиване, опазването на здравето, образованието, изключително обучение за околната среда. Тази година главен въпрос беше година на туризма на туристическия продан сред Европейски Съюз и Китай. Може някои от нас да се учудят от китайския пазар, само че Европейски Съюз има над 600 млн. евро единствено за прокламация в Китай, което значи, че и вие може да се възползвате от тези средства “, посочи тя.
Чила Мезоси е съветник в региона на медицинския туризъм на Унгарския съвет по туризъм във всички немскоговорящи страни. До 2017 година е общоприет управител на Унгарския туристически офис в Германия и Швейцария, член на Борда на ESPA, представляващ Унгария. В интервала 2005-2013 година съставлява най-важните маджарски туристически представители на немския Медикъл/СПА туристически пазар. Съветник е на генералния шеф на Унгарския туристически ръб. Била е член на Управителния съвет и съорганизатор на Втория европейски конгрес по здравен туризъм през 2009 година в Будапеща. От 2017 година е основен секретар на Европейската СПА асоциация ESPA.
Цветелин ДИМИТРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР