Готовност да предложат решения на много от проблемите в родните

...
Готовност да предложат решения на много от проблемите в родните
Коментари Харесай

Младите са готови да променят своите общини

Готовност да предложат решения на доста от проблемите в родните си общини обявиха членовете на Младежкото обединяване. След формалната част от събора Младежкото обединяване организира полемика на тематика " Оставам в България! Променям своята община ". Председателят на МО в Българска социалистическа партия Николай Бериевски изясни, че тематиката е продължение на миналогодишните действия на младежите, които бяха под мотото " Мисия оставам ". Тогава дружно с нашите приятели от балканските страни обсъждахме проблемите, с които се сблъсква всеки един от нас, през днешния ден самоуверено можем да заявим, че предлагаме решения, съобщи той.

Бериевски означи, че в платформата на Българска социалистическа партия за идните локални избори са заложени доста от концепциите за възстановяване на живота в обитаемоте места. Като решения на някои от главните проблеми той уточни проектите за еднократна помощ на здравно и обществено обезпечени родители при раждане на второ и трето дете и на майките студентки, безплатните общински детски кухни и кухни за обществено слаби, поддръжката за надарени възпитаници посредством стипендии и годишни награди.

" Виждам тези избори като нашите избори. Под " нашите " имам поради на младите. Горд съм от обстоятелството, че на миналите до момента събрания има извънредно висок брой номинирани младежи както за общински съветници, по този начин и за кметове ", удовлетворен е водачът на МО. Според него това е явен знак, че Българска социалистическа партия се трансформира и подмладява. Вярвам, че всеки от нас ще даде всичко от себе си, съобщи Бериевски.

В полемиката се включи и Корнелия Нинова, която увери, че политиката на подмладяване в партията ще продължи. " Спазваме един от главните правила в нашата партия - последователност сред поколенията. Имаме потребност от вашата сила, възторг и професионализъм ", добави тя. Според нея Българска социалистическа партия е извадила напред млади фрагменти, които сполучливо са израснали и са посочили управнически качества. Нинова посъветва присъстващите да се учат и от младите депутати, които са се трансформирали в едни от най-ярките лица на парламентарната група. Идеите за младежката политика не трябва да остават единствено на хартия, безапелационна бе Нинова.

За упоритостите си и провокациите пред младите описаха някои от членовете на МО, които са претенденти за кметове и общински съветници. Най-младата евродепутатка на Българска социалистическа партия Цветелина Пенкова също се включи в дебата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР