Готови зони от най-големия исторически парк в света, който се

...
Готови зони от най-големия исторически парк в света, който се
Коментари Харесай

Уникален ще е най-големият исторически парк в света край Варна, отваря през юни

Готови зони от най-големия исторически парк в света, който се построява на 33 км от Варна, ще бъдат отворени за посещаване през юни, научи Varna24.bg .

Предстои планът да бъде показан пред варненци. Ето какво оповестиха от екипа, работещ по грандиозния план:

Първо обществено показване на огромния културно-исторически комплекс Исторически парк, който се строи наоколо до село Неофит Рилски, на 33 км от град Варна, следва в град Варна. На 26 март от 18 ч. в концертната зала на радио Варна ще се съберат заинтригувани и изкушени да научат детайлности към амбициозния план, целящ да пресъздаде на посетителите по интерактивен и запаметяващ се метод историята, случила се по наши земи до 10 000 години обратно във времето. На срещата, която е с вход свободен, само че с предварителна регистрация, присъстващите ще могат да научат персонално от идеолога на Исторически парк – Ивелин Михайлов - за какво най-голямата инвестиция от този вид в Европа се случва в България; какво е бъдещето на културно-историческия туризъм по света и по какъв начин българската общност може да се включи и завоюва от него.

" Исторически парк “ е план за огромен културно-исторически комплекс, представящ неповторими исторически полезности и артефакти от международна значителност. Разположен в приключения си тип на над 500 декара повърхност на 33 км от град Варна, ИП ще предлага на посетителите интерактивно пътешестване до 10 000 години обратно във времето през петте столетия на човешката цивилизация, от халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Атракционът се построява поетапно като се възнамерява целият обект, в цялостна функционалност, да бъде приключен през 2022 година. Официалното разкриване със приключени зони халколит, неолит и траки, и зона за отмора с езера, ще се състои на 22-ри юни 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР