Готови сме с проекта за изграждане на нов парк и

...
Готови сме с проекта за изграждане на нов парк и
Коментари Харесай

Фандъкова: Изграждаме нов парк и храм-паметник на загиналите български воини в Първата световна война

Готови сме с плана за създаване на нов парк и храм-паметник за починалите войни в Първата международна война в регион ''Оборище''. Това е концепция, по която започнахме работа преди година и половина дружно с ген. Груди Ангелов, шеф на Военната академия ''Г. С. Раковски''. След като отворихме за жители парка на Военна академия, в този момент ще успеем да го разтеглим с достъп и от ул. ''Черковна''. Това разгласи Йорданка Фандъкова, претендент за кмет на София. До края на годината теренът ще е квалифициран за строителство.

Стартира самодейност за набиране на дарителски средства за създаване на храм-паметника, който ще носи името ''Св. Георги''. Преди година българският патриарх Неофит благослови делото и наименуването на храма. За построяването на храм-паметника е основан предприемчив комитет ''Единение''.



,,Българските бойци и офицери, защитавали България с живота си, са ни оставили този завет – да се сплотяваме. Само дружно можем да бъдем мощни и да вървим напред'', сподели Фандъкова, която е и съпредседател на инициативния комитет.

На събитието през днешния ден участваха ген. Груди Ангелов, ген. Константин Попов - съпредседател на инициативния комитет и ръководител на военната комисия в Народното събрание, както и внучката на полковник Борис Дрангов – Райна Дрангова. Проектът на парка и храм-паметника е направен от арх. Стоимен Демерджиев, а концепцията е на починалия Красимир Узунов.



,,Вече е разгласен и състезанието за създаване на Мемориал на починалите бойци от Първи и Шести софийски пехотни полкове'', сподели Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР