Готови сме готови да окажем помощ на Ирак и Иран,

...
Готови сме готови да окажем помощ на Ирак и Иран,
Коментари Харесай

ЕС: Готови сме да помогнем на пострадалите от труса Ирак и Иран

Готови сме подготвени да окажем помощ на Ирак и Иран, които пострадаха при земетресението през вчерашния ден, сподели висшият представител по външни работи на Европейския съюз Федерика Могерини, съобщи ТАСС.

Първият посланик на 28-те, пристигайки на срещата на външните и военните министри в Брюксел, изрази съболезнования към околните на починалите и пожела бързо възобновяване на потърпевшите. "Ликвидирането на последствията на толкоз опустошително злополучие е доста комплицирана задача. Ето за какво ние сме подготвени да помогнем на двете близкоизточни страни ", добави тя.

Помощ предложи и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30... към профила, а Анкара изпрати избавителни екипи към постраданите региони. Съболезнования изрази и канадският министър председател Джъстин Трюдо.

Да напомним, трус с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер раздруса през вчерашния ден вечерта пограничен регион сред Ирак и Иран. По последни данни жертвите надвишиха 300 души, а потърпевшите са повече от 2000.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР