Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в

...
Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в
Коментари Харесай

СБ ще подпомогне търговията и транспорта в Западните Балкани с 200 млн. долара

Готови сме да финансираме план за търговия и превоз в района на Западните Балкани в размер до 200 млн. $ . Това съобщи генералният изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева по време на среща на водачите от Западните Балкани в София, съобщи БГНЕС.

Благодаря на премиера Бойко Борисов по тази причина, че ни събра и поведе напред нашия район към по-голяма интеграция, добави Георгиева. Тя означи, че има голям капацитет в консолидираното на Западните Балкани и с поемането на председателството на Европейски Съюз, България има опция да способства и да усвои този капацитет .

Днешната среща има напълно ясна и съответна задача – да погледнем по-сериозно на транспортните връзки и на капацитета на IT бранша в района. По отношение на транспортните връзки, това, което желаеме да забележим, е придвижването на артикули и хора в нашия район, да има по-качествена инфраструктура и с въвеждането на интелигентни технологии да превърнем физическите опашки във виртуални. Да създадем благоприятни условия за едно гише на всяка граница и процедури, които разрешават търговията да върви по-бързо и по този начин да стане по-голяма.

Ние съответно сме подготвени да финансираме план за търговия и превоз, който да помогне на страните в района да отстранят пречките, които през днешния ден съществуват. Вероятно в размер на 150 до 200 млн. $ , тъй че 6-те страни да могат да реализират това, което през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ България и Турция демонстрират, съобщи Георгиева.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР