Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти,

...
Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти,
Коментари Харесай

Агенцията по храните: Няма открити растителни мазнини в проверените сирена

Готови са последните 5 от 8 проби на млечни артикули, взети от комерсиалната мрежа в София от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), оповестяват от институцията. В тях не се открива съществуване на немлечни мазнини и отклонения от физикохимичните индикатори. Заложените индикатори в софтуерната документи на производителите дават отговор на установените от лабораторните разбори на пробите.

Относно откритите нарушавания в първите три изследвани проби контролният орган предприе незабавни ограничения. За установените нарушавания на производителите ще бъдат наложени наказания. Законът за храните планува санкции в размер от 2 000 до 4 000 лева за първо нарушаване, а при наново - до 6 000 лева

Пробовземането беше осъществено в наличието на представители на Комисия за отбрана на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „ Активни консуматори “. Бяха взети общо 8 проби от млечни артикули за проучване за съществуване на немлечни мазнини и по физикохимични индикатори. Официалният надзор на БАБХ във връзка с млечните артикули продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР