Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти,

...
Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти,
Коментари Харесай

Готови са последните 5 от 8 проби на млечни продукти от търговската мрежа в София

Готови са последните 5 от 8 проби на млечни артикули, взети от комерсиалната мрежа в София от Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/.

В тях не се открива съществуване на немлечни мазнини и отклонения от физикохимичните индикатори. Заложените индикатори в софтуерната документи на производителите дават отговор на установените от лабораторните разбори на пробите, оповестяват от организацията.

БАБХ откри високо наличие на немлечна лой в сирене

Относно откритите нарушавания в първите три изследвани проби контролният орган е подхванал незабавни ограничения. За установените нарушавания на производителите ще бъдат наложени наказания. Законът за храните планува санкции в размер от 2 000 до 4 000 лева за първо нарушаване, а при наново - до 6 000 лева, напомнят от БАБХ.

На 3 февруари, понеделник, от Българската организация по сигурност на храните осведомиха за установено високо наличие на немлечна лой в проба от сирене, взета при инспекция предходната седмица. Пробата е от артикул, разгласен като краве сирене и е създаден от български бизнес оператор, показаха от организацията, без да дадат повече детайлности за произхода му.

От БАБХ показват още, че вземането на пробите е било осъществено в наличието на представители на Комисия за отбрана на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация "Активни консуматори ". По време на инспекцията в София бяха взети общо 8 проби от млечни артикули за проучване за съществуване на немлечни мазнини и по физикохимични индикатори.

Официалният надзор на БАБХ във връзка с млечните артикули продължава, твърдят от контролния орган.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР