Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени.

...
Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени.
Коментари Харесай

Готови са новите правила за конвоиране на задържани и осъдени

Готови са новите правила за конвоиране на арестувани и наказани. Това оповестиха от Министерството на правораздаването, откъдето прецизират, че откакто по тях се произнесат заинтригуваните институции, те ще бъдат одобрени от министър Цецка Цачева.

Любителско видео от постъпването в болница на разследваната за корупция някогашна кметица на община "Младост " Десислава Иванчева - с белезници на краката и ръцете, е повода за измененията. Правозащитни организации, юристи и жители реагираха остро против унизителното отношение към човек, чиято виновност към момента не потвърдена.

Работна група, отпред с шефа на пандизите Васил Миладинов, трябваше да приготви новите правила до предишния петък. Ден по-рано обаче той издаде краткотрайна заповед, по силата на която Десислава Иванчева напусна лечебното заведение неокована.

От Министерството на правораздаването не прецизират какви са предлаганите промени в режима, само че самият Миладинов даде да се разбере, че ще се ползва самостоятелен метод при конвоирането на всеки арестуван.

Становища се чакат от Върховна касационна прокуратура, Върховен касационен съд и Върховен административен съд.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР