Готови са 14 от общо 18-те одобрени обекти на Община

...
Готови са 14 от общо 18-те одобрени обекти на Община
Коментари Харесай

Бургас е готов с 14 от одобрените 18 проекти по програмата за достъпна среда

" Готови са 14 от общо 18-те утвърдени обекти на Община Бургас по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност на Министерството на труда и обществената политика. С тяхното осъществяване хората в неравностойно състояние ще могат свободно и независимо да се придвижват отвън дома си ", показа кметът Димитър Николов.
Достъпът до тях е улеснен посредством построени рампи и наклони, позволяващи на хората с увреждания гладко и елементарно да влязат във входовете на жилищните блокове, а вътре са инсталирани платформени подемници за превъзмогване на стълбището до асансьорите.
В момента работата продължава при последните 4 обекта, които също ще бъдат подготвени до дни.
Обектите, които се осъществят по програмата са в жилищните комплекси " Изгрев ", " Зорница ", " Славейков ", " Лазур ", " Меден рудник " и " Братя Миладинови ".

 Падна последната спънка пред строителството на Северния обход на Бургас Падна последната спънка пред строителството на Северния обход на Бургас
С цялостно болшинство общинските съветници поддържаха една от най-важните докладни мемоари - за издаване на позволение за градеж на Северн...
Тази година Бургас още веднъж бе преди всичко в страната по утвърдени планове по Националната стратегия за налична жилищна среда с 18 от общо 49 плана за цялата страна или малко над 42% от всички утвърдени планови оферти. Това открои за втори следващ път Бургас като най-активният град в страната, откакто при миналогодишната сесия от подадените 30 плана бяха изпълнени 27.
За отличните резултати и забележителния брой осъществени планове в града, Община Бургас благодари на съдействието на Съюза на инвалидите в България - Регионална организация Бургас, локалните обществени центрове и интензивността на бургазлии.
*Повече за Програмата, както и списък на акцията от 2019 година можете да откриете в формалната й страница на уеб страницата на МТСП:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР