Готови ли са заведенията да посрещат клиенти при новите условия

...
Готови ли са заведенията да посрещат клиенти при новите условия
Коментари Харесай

Как ще работят заведенията и магазините при новите мерки?

 Готови ли са заведенията да посрещат клиенти при новите условия и какви ще бъдат следствията за бизнеса им? 

Георги Мицов е притежател на заведение в Бургас. За повторно прави разбъркване в ресторанта, с цел да обезпечи нужната отдалеченост - в този момент тя би трябвало да е 1,5 м сред облегалките на столовете.

За да извърши новата заповед на здравния министър, едно от най-големите заведения за хранене в Бургас се постанова да търпи големи загуби, защото е понижило потенциала на местата си с повече от 60%, осведоми Българска национална телевизия.

Освен в заведенията обаче, спомагателни ограничения за разстояние сред клиентите би трябвало да се съблюдават и в комерсиалните обекти.

Нощните клубове и нощни заведения остават затворени за 14 дни.

Затова от сектора упорстват за предприемане на незабавни ограничения от страна на страната.

Според обществения министър, страната към този момент обмисля новите ограничения за поддръжка на бизнеса.

" Предстои да обсъдим какви са опциите с европейски средства да създадем по този начин, че тези стопански действия, спрени сега, или които следва да бъдат спрени, да измислим нова стратегия за тях, която не изисква самоучастие на работодателите ", изясни Сачева.

Социалният министър добави още, че по данни на Национален осигурителен институт към 32 хиляди души, които работят в нощните заведения, имат трудов контракт и осигуровки, и за техните хонорари страната ще търси разновидности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР