Готова е законодателната програма на „Продължаваме промяната“ за ново правителство,

...
Готова е законодателната програма на „Продължаваме промяната“ за ново правителство,
Коментари Харесай

Дигитализация, въздушни линейки, оценка на болниците – в програмата на „Продължаваме промяната“

Готова е законодателната стратегия на „ Продължаваме промяната “ за ново държавно управление, оповестиха от партията на Facebook страницата си.

Програмата съдържа над 40 законопроекта, като огромна част от тях би трябвало да бъдат признати в идващите 4 месеца, в случай че желаеме България да продължи да върви напред с темпа, който сме постигнали, и в стопанската система ни да се влеят милиарди евро, съобщи министър председателят Кирил Петков.

Съгласно набелязаното в законодателната стратегия, оповестена от „ 24 часа “, от партията плануват промени в Закона за лечебните заведения (до 14 октомври) и в Закона за здравето (до 28 октомври).

В началото на ноември пък би трябвало да бъдат цифровизирани всички процеси в системата на опазването на здравето с промени в Закона за здравното обезпечаване.

Промени се плануват също по този начин в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, като с тях се чака да се насърчи прогенеричната политика за по-ефективен достъп на пациентите до медикаменти.

До края на същия месец се планува възстановяване на процесите по даване на помощни средства, медицински произведения и съоръжения на хора с увреждания, с промени в Закона за хората с увреждания, а доникъде на декември – да се уточни уредбата за досегаемост на трансплантационните стратегии в България, с промени в Закона за трансплантация на органи, тъкани и кафези.

От партията са подготвили и план на управническа стратегия, също със период за осъществяване до края на годината. В него се планува въвеждане в употреба на първа от шест въздушни кола за спешна помощ и установяване на локациите на 10 центъра за незабавна помощ при инсулти, като се чака това да се случи до края на декември. Предвидено е също по този начин усъвършенстване на разположението на екипите по незабавна помощ за приблизително време за идване до пациент в обитаеми места под 10 минути. Очаква се в този интервал да бъде утвърден и заключителен проект за националната детска болница, като срокът за това е краят на октомври.

Управляващите също по този начин ще вършат оценка на статута на лечебни заведения и тяхното финансиране, както и смяна в софтуера на електронните предписания, които да включват най-евтиния генеричен сурогат и неговата цена.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР